Ексклюзиви
четвер, 03 листопада 2022 00:25

Богдан Степанюк за півхвилини віджався на одній руці 50 разів

Автор: Фото надав Богдан Степанюк
  Богдан Степанюк із Ірпеня на Київщині працює в барбершопі (чоловічій перукарні — ГПУ). 27 жовтня встановив національний рекорд у номінації ”Найбільша кількість віджимань від підлоги на одній руці за 30 секунд”
Богдан Степанюк із Ірпеня на Київщині працює в барбершопі (чоловічій перукарні — ГПУ). 27 жовтня встановив національний рекорд у номінації ”Найбільша кількість віджимань від підлоги на одній руці за 30 секунд”

21-річний Богдан СТЕПАНЮК із міста Ірпінь на Київщині встановив національний рекорд України в категорії "Найбільша кількість віджимань від підлоги на одній руці за 30 секунд". Зробив їх 50. Побив попередній рекорд, що належав Євгенові ПИЛИПЕНКУ з Корюківки Чернігівської області. Вісім років тому він віджався на 15 разів менше.

— Пропонували встановити рекорд у Києві, але вирішив, що це має відбутися в Ірпені, — говорить Богдан Степанюк. — По-перше, це моє рідне місто, по-друге, символ нескореності українців. З початком повномасштабної війни я хотів вступити до тероборони Ірпеня, але мене не взяли. Проте я не міг сидіти вдома, прагнув бути корисним. Почав допомагати нашим хлопцям. Був вражений, коли наші воїни, маючи в рази менше озброєння, відбили колону російської техніки. Це неймовірно. Тому свій рекорд присвятив нашим захисникам.

Із 13 років Богдан займався різними видами спорту — змішаним єдиноборством, боксом, кросфітом, хортингом. 16-річним хотів установити рекорд України з віджимання на брусах.

— Але тоді в мене була ще недосконала техніка, і я здався, — каже Степанюк. — Припинив тренуватися, бо з 17 років почав працювати вантажником. Пізніше влаштувався на завод "Енджой зе вуд", де виготовляли дерев'яні мапи. Працював там півтора року. Весь цей час відкладав гроші на навчання в школі барберів — чоловічих перукарів. На той час курс коштував 750 доларів. Мати казала, що це для нашої сім'ї надто дорого. Але я все одно вирішив здійснити мрію. В школі барберів швидко схоплював усе нове. Діставав кожного майстра, щоб показали свою техніку та професійні прийоми. Настільки захопився навчанням, що забував поїсти. За півтора місяця схуд на 7 кілограмів. Проте я розумів, що це саме та професія, про яку мріяв, і хотів опанувати її досконало.

До спорту Богдан Степанюк повернувся випадково.

— Якось натрапив на відео, на якому Брюс Лі віджимається на двох пальцях. Теж спробував. Захотів навчитися віджиматися на одній руці. Здивувався, коли товариші сказали, що в них не виходить. Поступово дійшов до 35 від­­­­­жимань за пів хвилини. А 42 ра­зи — це був мій максимум на тренуваннях. Знову замахнувся на рекорд. Найскладніше було поєднувати роботу барбера й підготовку до рекорду. Коли після інтенсивних тренувань стриг клієнтів, страшенно тремтіла рука, — розповідає. — Як на реєстрації рекорду виконав 50 віджимань, тренер Михайло Лакей був у ще більшому захваті, ніж я. Це і його заслуга. Якби не він, у мене не було б таких великих амбіцій і я досі працював би вантажником. Він не тільки безкош­товно тренував мене, але й виховував, як батько ще з юних років.

— Віджимання на одній руці на швидкість — технічно складна вправа, — каже керівниця Націо­нального реєстру рекордів Лана Вєтрова. — Богдан ще раз довів, що українці — найсильніша нація, і нас не зламати. Цей рекорд на межі можливого, він протримається багато років. Не скоро знайдеться той, хто наважиться його побити.

"Газету по-українськи" можна передплатити онлайн на сайті Укрпошти за "ковідну тисячу"

Зараз ви читаєте новину «Богдан Степанюк за півхвилини віджався на одній руці 50 разів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути