Ексклюзиви
четвер, 13 травня 2021 06:50

Білл Гейтс розлучається після 27 років шлюбу

  Білл і Мелінда Гейтси познайомилися на роботі. Їхній службовий роман тривав сім років. Весілля справили на Гавайських островах. Витратили мільйон доларів
Білл і Мелінда Гейтси познайомилися на роботі. Їхній службовий роман тривав сім років. Весілля справили на Гавайських островах. Витратили мільйон доларів

$1,8 млрд — 53 млрд грн — коштують цінні папери, які американський бізнесмен 65-річний Білл ГЕЙТС передав дружині 56-річній Мелінді 4 травня. Цього дня подружжя оголосило про розлучення. Разом прожили 27 років. Виховали сина і двох доньок.

"Після довгих роздумів ми ухвалили рішення розірвати наш шлюб, — йдеться у спільній заяві Гейтсів. — Ми виростили трьох неймовірних дітей і створили фонд, який працює у всьому світі, щоб дозволити людям вести здорове й продуктивне життя. Ми й надалі продовжимо спільну роботу. Але як пара більше рости не можемо".

Подружжя познайомилося 1987-го. Мелінда влаштувалася працювати в компанію "Майкрософт", яку очолював Гейтс. За кілька тижнів він запросив жінку на побачення. Їхній службовий роман тривав сім років. Весілля справили 1 січня 1994-го на гавайському острові Ланаї. Запросили 200 гостей. Щоб уникнути сторонніх, Гейтс забронював номери в усіх готелях острова й викупив квитки на всі авіарейси. Весілля йому обійшлося в $1 млн. Медовий місяць провели на Алясці — такий подарунок молодятам зробили друзі. Після одруження Мелінда залишила роботу в "Майкрософт". 2000 року із чоловіком відкрила Фонд Білла й Мелінди Гейтсів. Його діяльність спрямована на боротьбу з інфекційними хворобами у країнах третього світу.

— Після весілля з Біллом домовилися, що в родині ми рівні. Він теж мив посуд і відвозив дітей до школи, — розповідає Мелінда. — Інколи дуже злилася на нього. Дратувало, коли під час читання він не помічав, що відбувається навколо. Він — страшний трудоголік. Якщо починає над чимось працювати, відірвати неможливо.

Статки Білла Гейтса оцінюють у $124 млрд. Із родиною жив на березі озера Вашингтон у будинку площею 6100 "квадратів". У ньому шість спалень, величезний спортзал, 18-метровий басейн і простора їдальня. Також подружжя має нерухомість у п'яти штатах США, приватний літак, колекцію картин і автомобільний парк. Шлюбного контракту Білл і Мелінда не підписували. Кажуть, перед оголошенням про розлучення уклали договір про окреме проживання, в якому поділили спільно нажите майно. Деталей не розголошують.

Зараз ви читаєте новину «Білл Гейтс розлучається після 27 років шлюбу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути