четвер, 21 травня 2009 18:25

Азартні заклади перевіряють податкова і міліція

Представники грального бізнесу в Україні подали до суду позови щодо держави. Вони вимагають повернути їм гроші, сплачені за отримання ліцензій. Порахували: одному казино мають повернути близько 1,5 млн грн. Загалом по галузі —  близько 500 млн грн. Ці кошти мають віддати місцеві бюджети.

— Якщо заборонять гральний бізнес, то на ринку залишаться тільки ті, хто працював нелегально. А добросовісні заклади зачиняться, — вважає Григорій Тріпульський, 30 років, віце-президент Асоціації діячів грального бізнесу. — Держава втратить значну суму в бюджеті, а корупція від цього зросте. Буде, як у 1990-ті, коли цим бізнесом займалися кримінальні структури. Його легалізували лише у вересні 1998-го.

З його слів, підприємці грального бізнесу постійно відчувають тиск влади.

— Податкова ходить по залах і вимагає закрити заклад. Але найбільше міліцейських перевірок. Президент ще не підписав закон. Але є указ Міністерства фінансів про призупинення дії ліцензій. Ним і керується міліція. Приходять і кажуть: "У нас є наказ вас зачинити". Придираються до дрібниць.

Столичні правоохоронці підтверджують, що вони мають право перевіряти роботу гральних закладів згідно із рішенням Кабміну.

— У міліції є два завдання: забезпечити, щоб контролюючі органи — податкова, пожежники, санітарна служба  — могли туди потрапити. Друге — це перевірка ліцензій, — каже Володимир Поліщук, 43 роки, керівник прес-служби столичної міліції.

Григорій Тріпульський переконаний: якщо зачинять усі гральні заклади, постраждають не лише їхні працівники. Може закритися завод фірми "Отекс", який виготовляв гральні автомати у 12 країн світу:

— Рішення уряду й держави щодо нас — політичне. Їм потрібно прийняти його саме зараз, бо треба заробляти бали перед виборцями.

В Україні офіційно зареєстровано близько 11 тис. гральних закладів.

Зараз ви читаєте новину «Азартні заклади перевіряють податкова і міліція». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути