вівторок, 04 вересня 2018 05:45

"Януковичу можно было сидеть в хонке спокойно и не паниковать. Ничего бы ему не было"

Люди краще запам'ятовують ті випадки зі свого життя, про які вони розповідають у соцмережах. До такого висновку прийшли вчені з США та Китаю. У їхньому дослідженні брали участь 5 тис. людей. Протягом тижня вони вели щоденник, де фіксували події кожного дня. Відмічали ті, якими поділилися в соцмережах. За півроку у вісім разів частіше згадували моменти, розміщені в інтернеті.

Вчені вважають, поділившись якимось життєвим епізодом у публічному просторі, люди автоматично виділяють його серед інших. Тому і згадати той випадок простіше.

Що обговорювали користувачі соціальних мереж у серпні

Президента Петра Порошенка тиждень не було на робочому місці. Офіційно про відпустку не повідомляв. Журналісти припустили, що він відпочивав в іспанському курорті Марбелья. Кажуть, має там віллу. Сусідній маєток місцеві називають власністю російського президента Володимира Путіна.

"Порошенко после бесперерывной борьбы с русскими агрессорами, преодолив множество преград, все-таки достиг логова самого Путина. План главкома был прост — атаковать быстро, решительно и нагло, а именно, купить виллу прямо напротив дома Путина. И теперь Порошенко во время отпуска каждый день включает на всю громкость гимн Украины, машет желто-голубым флагом и ходит в белой вышиванке, доставляя невыносимые мучения злодею Путину. Мы пышаемося".

Сашко Великий, "Фейсбук"

Київський райсуд Полтави закрив кримінальне провадження щодо мера Харкова 59-річного Геннадія Кернеса та двох його охоронців. Їх підозрюють у викраденні й катуванні учасників харківського Майдану — Олександра Кутяніна і Сергія Ряполова взимку 2014 року.

"Луценковская прокуратура — это банальная банда вымогателей, которая и Чикатило отмазала бы, предложи он им "нормальных денег". А весь пиар-шум, который они поднимают во время каждого открываемого дела, имеет одну главную цель — напугать "клиента", заставив того выложить максимально крупную сумму за свою "отмазку".

Юрій Федоренко, "Фейсбук"

"У нас самый гуманный суд: заплатил и иди гуляй — дело закрыто! Януковичу можно было сидеть в хонке спокойно и не паниковать. Ничего бы ему не было".

Іван Іванов, "Твіттер"

15 серпня Міністерство освіти та науки винесло на громадське обговорення проект нової редакції Українського правопису. Зокрема, пропонують повернути літеру "и" на початку іменників: наприклад, у словах "индик" та "ирій". У словах грецького походження літеру "ф" замінять "т": Афіни називатимуть Атенами, ефір — етером, кафедру — катедрою.

"А ви вже бачили новий правопис? Увєсєлітєльноє чтіво на 216 сторінок. Госпіс, гостел, проєкт, священник, пів аркушу, а ще пресконференція та мініспідниця. Міксер мені в очі!"

Артур Арманов, "Твіттер"

"Ага, "хвея", "попарт". Раніше це був поп-арт — і ти знав, шо це мистецтво. А тепер це хочуть перетворити на якусь "попу". Клас".

Світлана Величко, "Фейсбук"

З історичної драми "Птах душі" про поета й радянського політв'язня Василя Стуса прибрали сцену суду. Його державним адвокатом був Віктор Медведчук. Нині це проросійський політик і кум президента РФ Володимира Путіна. Він фактично підтримав позицію прокурора. Після розголосу прем'єр-міністр Володимир Гройсман наказав керівництву Мінкульту й Держкіно зробити все, щоб історію про Стуса розповіли без перекручувань.

"України, заради якої жив Василь Стус, досі немає. Але є Медведчук, все життя якого — підступ, брехня і зрада. Це все, що треба знати про сучасну Україну".

Володимир Сергійович, "Фейсбук"

"Завдяки цьому інциденту тепер про Василя Стуса знають навіть ті, хто раніше про нього не чув. Частково фільм свою мету виконав ще до виходу у світ".

Анна Вакхінян, "Фейсбук"

"Те, кто сегодня снимают фильмы про Стуса без его палача Медведчука, завтра снимут фильмы о войне, но без кацапских ихтамнетов — на экране полтора часа будут наши воины, а с кем они воюют и почему — неясно".

Роман Бомчик, "Твіттер"

У День Незалежності у столиці пройшов військовий парад. Участь у ньому взяли 4,5 тис. армійців, задіяли 250 одиниць військової техніки. Вперше у ньому взяли участь жінки-військові і прозвучало нове офіційне вітання: "Слава Україні! Героям слава!".

"Это пир во время чумы. Лучше бы эти деньги потратили на ремонт дорог".

Валерій Ткачов, "Фейсбук"

"Що святкувати? Втрату хлопців на сході чи черговий рік війни? Хочете відзначати — закінчіть війну".

Володимир Бизов, "Фейсбук"

"Показуха на кредитные средства, которые мы все с вами будем ещё долго и дружно отрабатывать. Принципиально не пошли лицезреть представление. Перед кем, для чего? Все и так знают — в кредите вся страна".

Марія Мазур, "Фейсбук"

Зараз ви читаєте новину «"Януковичу можно было сидеть в хонке спокойно и не паниковать. Ничего бы ему не было"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути