пʼятниця, 10 грудня 2010 01:00

Янукович, Лук'янченко та Богуслаєв стали "Людьми року" у Росії

10 грудня донецькому меру 63-річному Олександрові Лук'янченку вручать національну російську премію "Людина року — 2010". На церемонію він поїхав до Москви — у храм Христа Спасителя. У номінації "міжнародні відносини" отримає диплом та срібний хрест, який копіює Георгіївський із двоголовим орлом.

Кому давати нагороду, вирішує експертна рада Російського біографічного інституту. Звання Лук'янченку присудили "за великий внесок у розвиток Донецька, зміцнення економічних і культурних зв'язків Росії та України".

— На эту премию его выдвинуло землячество Донбасса в Москве, — говорить 34-річний Максим Ровінський, прес-секретар Донецького міськвиконкому. — Каждый год представители этой организации приезжают на праздники в Донецк, помогают решать наши вопросы в Москве. Например, специалисты исполкома ездят в Москву для обмена опытом. С контактами помогают земляки.

У номінації "авіабудівництво" переміг ще один українець — голова ради директорів запорізького заводу "Мотор Січ", нардеп-"регіонал" В'ячеслав Богуслаєв, 72 роки:

— На церемонию не поеду. У меня много работы. Там есть депутаты Думы, сенатор Виктор Глухих. Он мне позвонил, сказал, что моя фамилия крутится в этой номинации. Но я не думал, что меня выберут. Там же более мощные олигархи есть, которые самолетами занимаются. Тем не менее, они решили так. Наверное потому, что все наши вертолеты в России. С российскими депутатами у нас совместная духовная деятельность — поставили несколько памятников Андрею Первозванному, заканчиваем строить церковь в Керчи, я поставил памятник Петру Калнышевскому на Соловках.

Усього нагородять 35 людей. Серед них — "за зміцнення економічних і культурних зв'язків між Росією і Україною" — президент Віктор Янукович. Його колега Дмитро Медведєв отримає премію "за зміцнення російської державності", прем'єр РФ Володимир Путін — "за зміцнення економіки", а патріарх Кирило — "за внесок у духовне відродження Росії".

Російський біографічний інститут заснував премію "Людина року" 1993-го. Дають її за досягнення у релігії, політиці, економіці, бізнесі, науці.

Зараз ви читаєте новину «Янукович, Лук'янченко та Богуслаєв стали "Людьми року" у Росії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути