Ексклюзиви
пʼятниця, 18 листопада 2011 06:15

Андрій Слюсарчук розплакався на суді

14 листопада в Києві міліціонери затримали 40-річного Андрія Слюсарчука. Він  відомий як "доктор Пі". Прославився надзвичайними здібностями: запам'ятав 30 млн цифр у  числі "пі" (математична константа —  3,14. Хоч у його значенні, після коми безкінечна кількість цифр), вивчив напам'ять 20 тис. книг. Виграв у комп'ютерної шахової програми "Рибка", яку не можуть переграти навіть гросмейстери.

Слюсарчук запевняв, що у 18 років закінчив Московський медінститут ім. Пирогова, а згодом факультет медичної психології Санкт-Петербурзького університету. Називав себе видатним нейрохірургом і професором. Екс-президент України Віктор Ющенко 2009 року підписав указ про створення Інституту мозку, який мав очолити Слюсарчук.

Приводом для затримання стало розслідування газети "Експрес". Журналісти  встановили, що в Андрія Слюсарчука немає жодної медичної освіти. Усі його дипломи — підроблені. Псевдолікар скалічив десятки людей, щонайменше троє пацієнтів померли.  Міліція Львова порушила проти Слюсарчука дві  кримiнальні справи — за шахрайство та пiдробку документiв.

У четвер, 17 листопада, Галицький суд Львова постановив на час слідства залишити Андрія Слюсарчука під вартою. Підозрюваний розплакався. Сказав, що в нього пухлина в мозку.

Зараз ви читаєте новину «Андрій Слюсарчук розплакався на суді». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути