вівторок, 23 січня 2018 06:15

Андрій Дерешак повернув футболістові знайдений айпад

— З мамою і бабусею їхав у купейному вагоні з Тернополя до Харкова. Одразу помітив якийсь предмет у сітці на стінці вагона. Спочатку не звернув на нього уваги. Потім побачив, що то айпад. Знахідку віддав мамі, — розповідає тернопільський школяр 13-річний Андрій Дерешак. У грудні в потягу знайшов айпад захисника рівненського футбольного клубу "Верес" 34-річного Миколи Іщенка. Повернув його власникові.

З Андрієм Дерешаком та його батьками зустрічаємося у них вдома. По телевізору йде матч англійської прем'єр-ліги "Манчестер Сіті" — "Тоттенгем".

— Спробувала зайти в контакти, але вони не завантажилися через відсутність вай-фаю, — згадує мати хлопця Оксана Дерешак. — Зайшла у фотогалерею, а там — тільки футбольні кадри. Десь у кінці знайшла фото техпаспорта на машину. Сфотографувала його на свій телефон і переслала чоловікові в Тернопіль.

Батько хлопця 41-річний Володимир Дерешак набрав в інтернеті прізвище з техпаспорта.

— Пошук видав, що це футболіст "Вереса", — розповідає Володимир. — Зайшов на їхній сайт. Звірив фото і дату народження. Все співпало. Потім знайшов сторінку команди у "Фейсбуку". Написав, що ми знайшли айпад їхнього футболіста. Микола одразу зателефонував. Домовилися, що привеземо його на стадіон "Арена Львів", де "Верес" гратиме проти "Карпат". Квитки на матч нам передав адміністратор футбольного клубу.

Микола Іщенко подарував Андрієві свою ігрову футболку з автографами всіх гравців команди.

— "Арена Львів" дуже сподобалася, — розповідає Андрій. — І матч був цікавий. Після гри Микола Іщенко привітався зі мною за руку. Радів, що ми привезли йому айпад. Казав: "Я вже не думав, що хтось мені його поверне. Небагато людей вчинили б так, як ви".

Андрій Дерешак навчається у сьомому класі. Вболіває за донецький "Шахтар". Також симпатизує іспанській "Барселоні" і німецькій "Боруссії".

— Коли в класі розповів про футболку від Іщенка, однокласники сказали, що мені щастить. Просили, щоб дав їм хоча б шматочок від неї, — говорить. — Улюблені футболісти "Шахтаря" — бразилець Бернард і аргентинець Факундо Феррейра. З українських гравців подобається Андрій Ярмоленко, який зараз виступає за дортмундську "Боруссію". Після зустрічі з Іщенком почав більше слідкувати за "Вересом".

— А я вболіваю за київське "Динамо", — каже батько Андрія. — Коли кияни грають із "Шахтарем", то ми з сином підтримуємо кожен свою команду. Молодший син Міша вчиться в першому класі, але вже і його привчаємо до футболу.

Зараз ви читаєте новину «Андрій Дерешак повернув футболістові знайдений айпад». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути