пʼятниця, 17 липня 2009 13:15

Андре Тан пошив костюм для Майкла Джексона

Автор: фото надане прес-службою Андре Тана
  Сорочку з білого шовку, пошиту для американського співака Майкла Джексона, київський дизайнер Андре Тан оцінив у 250 євро
Сорочку з білого шовку, пошиту для американського співака Майкла Джексона, київський дизайнер Андре Тан оцінив у 250 євро

Український дизайнер 25-річний Андре Тан пошив костюм для Майкла Джексона. Король поп-музики мав приїхати до Києва в листопаді 2007 року. Співака запрошував фонд "Україна", щоби на закритому прийомі нагородити орденом святого Архангела Михаїла за внесок у світову культуру і благодійну діяльність.

— Костюм пошили, але Майкл не приїхав. Тому Андре й не афішував імені зіркового клієнта, — розповідає Ірина Глотова із прес-служби дизайнера.

Для відвідин української столиці співак хотів замовити костюм в українського модельєра. У домі моди "Каваллі" йому порадили звернутися до Андре Тана. Він уже встиг попрацювати стилістом "Нового каналу", відкрив власну дизайн-студію в Києві, розробив колекцію одягу для співачки Руслани на конкурс Євробачення. Створив власний напрямок у моді — "смарт кутюр".

Менеджери співака попросили Андре намалювати ескіз смокінга і сорочки з чорних шовку й шерсті. Проект Джексону сподобався. Поштою надіслали його розміри. Убрання мало приховувати вади зовнішності Майкла.

— Ми шили піджак, штани, сорочку і весь час пам"ятали про унікальність костюма, — розповідає Тан. — Наприклад, дуже ущільнювали передню частину піджака, щоби не видно було запалих Майклових грудей. Подовжували піджак, щоби приховати непропорційність його фігури — задовгі ноги й маленький торс. Також робили широкі рукави, щоби люди не звертали уваги на дуже худі руки Джексона.

Незмінним атрибутом костюмів артиста була хустинка на правому рукаві.

— Ми зробили кишеньку з шовку і пошили хустинку з ініціалами Майкла, — веде далі дизайнер. — А сорочка була з натурального білого стрейчевого шовку. Зараз вона входить до моєї колекції на осінь-зиму 2009–2010. Коштує 250 євро.

Убрання для співака забрали за кілька тижнів.

— До Києва прилетіла команда із двох десятків людей. Заплатили 2200 доларів. Мене попросили підписати ескіз і написати кілька теплих слів Джексону. Тоді у Майкла була жахлива депресія. Ми сподівалися, що це поліпшить йому настрій.

Майкл Джексон помер 25 червня цього року. Йому було 50.

Зараз ви читаєте новину «Андре Тан пошив костюм для Майкла Джексона». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути