середа, 20 січня 2010 22:29

Анастасія Федоренко написала пісню на слова Ахметова

Аспірантка Донецького університету управління 22-рiчня Анастасія Федоренко записала аудіокнигу "Донецкий ангел". Серед пісень є твір на слова мільярдера Ріната Ахметова, 42 роки.

— Я знайшла в Інтернеті його цитати про щастя. Склала з них вірш і поклала на музику, — каже Анастасія Федоренко російською. — А на всіх сайтах з"явилася інформація, що то Ахметов написав. Мені подзвонила його прес-секретар Олена Довженко і попросила диск. Я передала одразу два — йому і їй. Він такий закритий — побачити, поговорити з ним неможливо.

Бесідуємо в кафе "Черепица". Подає свою візитку. На ній із завитками написано: "Анастасiя Федоренко, магістр менеджменту зовнішньоекономічної діяльності, письменник". Виставляє на стіл ноутбук "Епл", умикає пісню "You are happy" на слова Ахметова англійською мовою.

— Щоб добитися успіху, необхідна любов до справи, віра в результат. І знання шляху, який веде до перемоги, — перекладає Анастасія. — Бігала за мером Донецька Лук"янченком. Він обіцяв допомогти записати аудіокнигу. Пройшов рік, я не витримала, і з татом сама записала. Він для цього стареньку іномарку продав.

Лужков запросив мене у свій "вольво"

Озвучити аудіокнигу допомогла диктор Наталія Толшина, чий голос у транспорті Донецька оголошує зупинки.

— Головний герой, диригент 28-річний Ханс із німецького міста Бохум приїжджає в Донецьк до друзів. Місто йому показує гарна дівчина, яка виявляється його ангелом-охоронцем. Роман писала в п"ятизірковому готелі Ріната Ахметова "Донбас-палас". Приходила в хол і сідала на дивані. Там гарно. Можна скільки завгодно сидіти і нічого не замовляти.

У три роки Анастасія потрапила в Книгу рекордів Гіннеса як наймолодший фотограф у світі. Знімала все, що бачила. Її батько Сергій Федоренко - фотограф. А його донька в 9 років стала позаштатним кореспондентом газети "Донецкие новости".

— У Володимира Жириновського в офісі висить його портрет, який робила я. Зняла його в Держдумі, куди приїхала з папою. І в артиста Юрія Нікуліна в кабінеті було моє фото. Подзвонив: "Настя, у мене вкрали в цирку те фото, а я йому вже і рамочку купив". Я нове переслала. Обіцяв мене з мером Москви познайомити, але не встиг, помер. З Юрієм Лужковим познайомилася вже на концерті Мстислава Ростроповича. Я була мала, прошмигнула під руками охоронців. Сфотографувала його. Лужков дав фотоапарат дружині, Олені Батуріній, щоб нас разом зняла. На одному із заходів запросив у свій "вольво".

Показує на ноутбуці знімки. У неї доглянуті руки, на нігтях — французький манікюр.

— Три роки тому закинула фотографію. Стояла на мосту і раптом впустила в річку професійний "Кенон". Мені Лужков його подарував.

Мріє стати політиком.

— Із 17 років я член Партії регіонів. Депутат Юхим Звягільський називає мене "наша королева".

Анастасія живе з батьком. Мати — Наталія Олексіївна — померла від лейкемії, коли дівчині було 9 років.

Зараз ви читаєте новину «Анастасія Федоренко написала пісню на слова Ахметова». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути