вівторок, 31 жовтня 2017 05:51

Яна Ворожбит повісилась у повітці

У селі Новоселиця Кельменецького району Чернівецької області справили сороковини за 14-річною Яною Ворожбит. Повісилася 26 вересня у повітці на покинутому дворі.

— Того дня Яна не прийшла у школу — мама відпросила її з уроків, — розповідає класний керівник Галина Кушнір. — Зранку Яна була в хаті. Близько 11-ти мати пішла прати у літню кухню. Коли повернулася, Яни вдома не було. Пішла її шукати разом із сусідкою. У них на городі є закинуте обійстя. Там років 15 ніхто не живе. Сусідка звернула увагу, що двері у сарай, які завжди навстіж були відкриті, тісненько причинені. Відчинила, а там Яна висить. Викликали "швидку" і поліцію. Та її рятувати вже було пізно.

Яна Ворожбит навчалася у дев'ятому класі. Її батьки, 35-річна Ольга та на рік старший Андрій, виховують ще двох дітей: 1-річного Микиту та Юрія, 12 років.

— Андрій працює на сезонних роботах, Оля — у декретній відпустці, — каже Галина Кушнір. — Мають велике господарство, город. Яна завжди батькам допомагала. Вчилася нормально. Була відкритою і товариською. Гроші завжди мала. Ніяких підозр, що задумала самогубство, не було. З хлопцем розійшлася ще весною. Була незайманою. У групи смерті не входила. Та й можливості сидіти в інтернеті не було. За два тижні до смерті у неї зламався телефон. Батьки купили їй простенький, щоб тільки подзвонити могла.

Яну Ворожбит поховали на сільському цвинтарі. Самогубство розслідує поліція.

Зараз ви читаєте новину «Яна Ворожбит повісилась у повітці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути