середа, 10 січня 2018 07:20

Аліна Залевська заснувала бізнес на стипендію

Автор: ФОТО надане Аліною Залевською
  Аліна Залевська живе в Італії понад 10 років, має власний бізнес із пошиття сумок
Аліна Залевська живе в Італії понад 10 років, має власний бізнес із пошиття сумок

— Завжди знала, що матиму власний бізнес, як мама. Але думала, що це буде виробництво плитки чи будівельних матеріалів, — розповідає киянка 33-річна Аліна ­Залевська. Живе в італійському Мілані. Створила власний бренд сумок. Вони продаються в 15 країнах.

— В Україні вивчала й добре знала італійську мову. Вступила навчатися в Римський університет на бакалавра, отримувала стипендію 5 тисяч євро на рік. Під час навчання підробляла у знайомого — власника мережі магазинів сумок. Він брав із собою на фабрики до постачальників, допомагала обирати моделі. Вирішила також купувати італійські сумки й продавати їх в Україні.

— На одну стипендію закупила товар, на другу — придбала автомобіль. Продавала сумки оптом в українські магазини. Із тодішнім курсом долара їх моментально розбирали. Справа швидко стала прибутковою. Але важко слідкувати за всім з Італії. Продала бізнес за кілька місяців до початку Майдану. Після цього різко виріс євро і всі замовлення припинилися.

Заощадження, що залишилися, вирішила вкласти у виробництво власних сумок. Поїхала у Флоренцію. Там розташовані фабрики, де шиють відомі бренди. Два дні об'їжджала шкіряні заводи, щоб знайти сировину. Із нею пішла на швейне виробництво. Малювати ескіз не вміла. Показувала в книжці моделі сумок Луї Віттона і пояснювала, що треба переробити. Так народилася перша колекція із восьми речей — чотири моделі в різних видах шкіри і кольорах. Назвала бренд іменем доньки знайомої — Роза Лу.

Невеликі клатчі коштують 120–130 євро. Середні сумки — від 150 до 170 євро, великі — 200–230 євро.

Упродовж року займалася створенням нових моделей. Закінчила курс "Дизайн сумок" в Інституті моди. Знайшла модельєра та людину, яка слідкуватиме за процесом виробництва. Їздила із сумками на виставки до Німеччини, Австрії, Нідерландів, скандинавських країн. Знайшла клієнтів і запустила вироби у продаж.

Зараз ви читаєте новину «Аліна Залевська заснувала бізнес на стипендію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути