пʼятниця, 29 грудня 2017 05:05

Олексію Долі перед смертю вручили волонтерську премію

"Останні роки Олексій активно займався волонтерством, допомагав пораненим бійцям. А про себе не подбав. Що хворий, виявив випадково і занадто пізно. Неоперабельна пухлина, метастази, жодних шансів. Тримався гідно, хоч знав, що часу мало", — написала у "Фейсбуку" журналістка 40-річна Наталка Фіцич про етнографа Олексія Долю, 53 роки. Помер від раку 4 грудня.

Олексій Доля працював у Музеї народної архітектури та побуту в Пирогові. Останні шість років очолював Центр фольклору та етнографії Інституту філології Київського університету. Їздив в експедиції ­Україною. З 2014‑го допомагав бійцям АТО лікуватися і відновлюватися після війни. За кілька днів до смерті став одним із лауреатів премії "Євромайдан SOS" для волонтерів. Через стан здоров'я не прийшов на церемонію. Нагороду йому вручили вдома.

Етнограф жив сам. Мешкав у кімнаті гуртожитку площею 15 "квадратів". За місяць до смерті прийняв чернецтво під ім'ям Нестор.

Зараз ви читаєте новину «Олексію Долі перед смертю вручили волонтерську премію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути