Ексклюзиви
пʼятниця, 11 лютого 2011 11:14

Олексій Шняга прийняв пологи у дружини в таксі

Автор: фото: Тетяна САРАХАН
  Олексій Шняга з міста Козятин на Вінниччині тримає дочку Сніжану
Олексій Шняга з міста Козятин на Вінниччині тримає дочку Сніжану

31-річна Світлана Шняга з міста Козятин на Вінниччині другу дочку Сніжану народила на задньому сидінні таксі. Це сталося 8 січня о 2.00. За строком пологи мали початися 25 січня. Шняги не встигли доїхати до лікарні кількасот метрів.

— Уже місяць про це говоримо. Із чоловіком хтіли разом народжувати. Але не так, — сміється Світлана. — На Різдво від батьків приїхали. Малу оставили там. Дивилася до часу ночі фільм про психолога. Цікаво було, бо я теж психолог. Відчуваю: відходять води, болить живіт. Схватки через минуту. Думаю, не так має бути. Ще в книжку заглядаю.

— Нам обом не спалося. Я возився з тюнером до телевізора, — долучається чоловік 31-річний Олексій Шняга. — Почали бігом збираться. Викликали таксі. Думали доїдемо скоріше, ніж "швидкою".

— Спускаємося з п'ятого поверху по ступєньках. Чуствую — народжую. Виходим на вулицю. Таксі нема, — продовжує жінка. — Терпіти нема сил. Лягаю на лавочку. А там отакий слой снігу, — показує руками близько 10 см. — І 8 градусів морозу. Чоловік хтів бігти за своєю машиною. Ти шо, кажу, рожу зараз. Дитина вже йде.

Під'їхало таксі. Жінку перенесли до салону. Олексій за 3 хв. прийняв пологи.

— Він доню за ножки взяв, ударив по попі. Я задерла кофту. Поклав мені її на живіт. Пуповину не перерізали. Дитина з пуповиною може бути 2 часа в мами на животі. Обняла її. Боялася, щоб не замерзла, не вмерла. Страшно стало. Нічим вкрити, мокре всеньке.

За 2 хв. доїхали до лікарні.

— У мене руки по локті в крові. Забігаю в прийомне. Кричу: у мене жінка родила! А вони: то чого кричите, вже ж родила, успокойтеся. Бачу, біжить бригада з роддому. Коли Свєта народжувала, думав, то мені сниться, — Олексій відкидається на спинку стільця. — На родах був один раз, як учився на стоматолога в медуніверситеті.

— Думала, таке буває тільки в серіалах, — Світлана колише дитя. — Тоді темно було, ми й не помітили зразу, хто в нас родився. Врачиха потім сказала.

Немовля починає пхикати.

— За другою дитиною я спокійніше до всього ставлюся, — продовжує. — У ванні купаю. Ниряє під водичку. Думаю, як родилася у 8 градусів морозу, то шо нам та ванна. Назвали Сніжанкою, бо того дня випало багато снігу. А мала бути Тетянкою.

Дівчинка має вагу 3090 г, зріст 54 см.

Зараз ви читаєте новину «Олексій Шняга прийняв пологи у дружини в таксі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути