пʼятниця, 14 вересня 2018 05:35

"Я нікого не бачу, а кіт до когось лащиться і муркоче"

Автор: ВОЛОДИМИР КАЗАНЕВСЬКИЙ
 

"Син одружений, а дочка самотня, — пише хмельничанка Світлана, 61 рік. — Хочу, щоб вона була щаслива й зустріла свою долю. Я зустрічаюся з одним чоловіком. Він кличе жити до себе. А я боюся, хоч і подобається мені. Із чоловіком прожила 37 років. Торік у жовтні його не стало".

Листи коментує київський біоенергетик Валентина Гавура. Запалює свічку, заплющує очі.

— Донька має стосунки з чоловіком, який не поспішає кликати її заміж. Вона зневірилася і перестала сподіватися на шлюб. Але скоро на неї чекає рокова зустріч із судженим. Будуть щасливі, якщо вона менше цікавитиметься його минулим. Він має дітей від першого шлюбу. Але це не заважає будувати нову сім'ю. Що швидше перестане ревнувати і в чомусь підозрювати, то кращі будуть стосунки між закоханими. Вас не відпускає туга за першим чоловіком. Переживаєте, що зарано відкрили своє серце для іншого. Відкиньте сумніви і погодьтеся на переїзд. Дозвольте комусь вас любити й цінувати.

"Ми виростили трьох синів, — розповідає у листі 59-річна Катерина Іванівна з Полтавської області. — Менший зі своєю сім'єю живе разом із нами. У старшого — все добре. А середущий Юрій одружився вдруге. Після народження внука ми зі сватами скинулися грошима й купили їм хату. Почав син робити ремонт, але невістка знайшла іншого. Подала на розлучення. Хата стоїть пуста, до ума недоведена. У сина опустилися руки, не хоче нічого робити. Каже, щоб ми дім продавали. Став нервовий. У житті розчарувався. Шкода на нього дивитися".

— Сину треба час, щоб забути про зраду дружини і повернутися до нормального життя. Хату краще виставити на продаж. Тут усе нагадуватиме йому про шлюб, який розпався. Частину виручених коштів доведеться віддати батькам невістки. За решту — купіть квартиру для середущого сина. У новій оселі почне все спочатку. Буде в його житті третій шлюб. Невістка народить вам онучку.

"У нашій хаті завівся привид, — пише 37-річна Людмила Олексіївна з Хмельницької області. — Купили її два роки тому, але нічого дивного раніше не помічали. Будинок стоїть на перехресті. Тітка, яка живе в іншій частині міста, мене від покупки застерігала. Мовляв, у домі на перехресті не водитимуться гроші. А ще її свекруха пам'ятає, що колись на місці нашої вулиці було старе кладовище. Тоді я не надала цьому значення. Тепер розумію, що в домі завелося щось нечисте. Я нікого не бачу, а кіт до когось лащиться і муркоче. Чую, ніби хтось дихає мені в спину. Обертаюся, а там нікого. Уночі потріскує паркет, ніби по ньому хтось ходить".

У конверт вкладає фото. Рудоволоса жінка з ластовинням на щоках тримає білу кішку. На стіні дві книжкові полиці та світлина господині з двома синами.

— Боїтеся того, чого не бачите. Думаєте, привид залишився від попереднього власника. Причина в тому, що хата стоїть на місці зруйнованого в радянські часи старого цвинтаря. Поговоріть із сусідами. Вони теж відчувають присутність гостей із потойбіччя. Не спішіть продавати дім. Замовте молебень за покійними, які тут знайшли останній спокій. Хоч частину могил викопали й перевезли, але в землі ще зберігаються чимало кісток. Привиди перестануть надокучати після того, як вулицю і оселі освятить священик.

"Свекруха померла два роки тому, — пише 58-річна Надія Петрівна з Полтавщини. — Залишила заповіт на трьох дітей, серед яких — мій чоловік. Ми жили з нею 14 років. Розбудувалися, планували майбутнє. А коли матері не стало, в хаті поселився її молодший син. Заявив, що він тут хазяїн. Не дає навіть у двір зайти. Мій чоловік уже виграв у суді. Йому належить 2/3 час­тини дому, братові — 1/3. Але виконувати рішення суду той не поспішає. Обіцяє заплатити за хату, а сам — водить брата за носа".

Біоенергетик сканує долонею паспортне фото чоловіка. Він сивий, має сіро-зелені очі.

— Розподіл спадку підірвав чоловікові здоров'я. Став нервовий, погано спить, тисне у грудях. Вчинок брата не дає спокійно жити. Досить перейматися заповітом. Повинні поберегти себе й чоловіка. Відкиньте наміри повернутися в оселю. Краще нехай брат сплатить вам за 2/3 помешкання. Жити в тому будинку спокійно не вдасться. Молодший брат виконає волю суду, хоч і затягуватиме з цим. Не погоджуйтеся на сплату частинами. Нехай дасть на руки одразу всю суму. Він людина хитра й підступна. Не упустить можливості обдурити. Діє не сам, а за чиєюсь вказівкою — дружини чи іншого родича-жінки.

Зараз ви читаєте новину «"Я нікого не бачу, а кіт до когось лащиться і муркоче"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути