Ексклюзиви
пʼятниця, 15 липня 2011 00:45

8-річний хлопчик віджимається 1800 разів

Автор: фото: Олена Дзік
  Тарас Хомут із райцентру Бучач на Тернопільщині віджимається від підлоги. Ходити на тренування у тренажерний зал почав у п’ять років
Тарас Хомут із райцентру Бучач на Тернопільщині віджимається від підлоги. Ходити на тренування у тренажерний зал почав у п’ять років

1800 віджимань від підлоги за 2,5 год. робить 8-річний Тарас Хомут із райцентру Бучач на Тернопільщині. Батьки хлопчика вже подали заявку до Книги рекордів України.

— Ще торік син 150 разів підряд віджимався. Цього року перед Великоднем нарахували 800. Ми тоді зняли його на відео. Вислали диск до Києва, — розповідає батько Тараса Олег Хомут, 42 роки. — Чого нас не зареєструють, не знаю. Як 300 вінків чиновники з Івано-Франківської облдержадміністрації на воду спустили, то це рекорд. А тут, може, дитина і світовий рекорд побила, а зареєструвати важко.

— Я була у відрядженні у столиці у квітні. Говорила по телефону з представником Книги рекордів Ігорем Підчашним. Він казав, це рекорд і це цікаво. Але після Великодня йому дзвонила — і додзвонитися не могла, — додає мати Ольга Хомут, 36 років.

Родина Хомутів живе у трикімнатній квартирі неподалік центру міста. Олег Тарасович — приватний підприємець, Ольга Анатоліївна — викладач інформатики в місцевому агроколеджі. У сім'ї росте ще старший син 13-річний Анатолій.

Обидва хлопці займаються в місцевій тренажерній залі "Пілігрим".

— Тарасик ще в садочку був, коли перший раз до спортзали потрапив. Усього 5 років мав. Утік з дому і пішов із Толіком на тренування. Почав і собі по канату лазити. Тренер таких малих дітей не брав. Але подивився і каже: міг би взяти, — згадує батько. — Толік спочатку не хотів тренуватися. Рахував, скільки брат віджимається. Як Тарас почав рекорди ставити — тренер їх раніше додому відпускав. То старший казав до молодшого: зроби рекорд і пішли додому. А тепер і Толіку цікаво. Прес тисячу разів качає.

Тарас ходить до спортзали тричі на тиждень. Заняття тривають 2,5 год. Рекорд ставить раз на місяць.

— Нам не треба чемпіона. Головне, щоб дитина здорова була, — пригортає сина Олег Тарасович. — Як 200 разів перший раз віджався — я сказав: "Сину, не роби більше". І місцеві лікарі відраджували. Раз на три місяці їздимо, кардіограму знімаємо.

Щоб підтримувати дитину у формі, спеціальної дієти не дотримують.

— На столі постійно стоїть тарілка із сухофруктами — ізюм, курага, чорнослив. Варю каші різні. Тарасик любить хліб із медом і молоком запивати. Йому подобається курятина. Каже, мама, дай мені "щось мудре". Це так м'ясо називає.

Хлопець крутиться на стільці. Потім лягає на підлогу і віджимається кілька десятків разів.

— Перед тим, як віджиматися, цукерки їсть. Любить кисленькі карамельки, — каже Ольга Анатоліївна. — Тарасик ще малий був, а мускули на руках мав. По деревах уже в 3 роки лазив. Він у нас воєнним хоче бути. Весь одяг йому камуфляжний купляємо — штани, футболки. У нього дві основні мрії — хоче на концерт Меладзе і в Лондон полетіти. Там його хресний живе. Передає цукерки, іграшки.

— За 10 років, відколи я веду заняття, бачив і сильніших хлопців. Але рівних йому за витривалістю немає, — каже тренер Андрій Винниченко, 38 років. — Йому не треба зменшувати навантаження. Із часом він зможе і цілий день віджиматися. Це вундеркінд, дитина-індиго.

Зараз ви читаєте новину «8-річний хлопчик віджимається 1800 разів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути