четвер, 28 липня 2011 00:45

20 киян переодяглися у Гаррі Поттера

Автор: фото: Андрій ШМАТОВ
  Дівчата, переодягнені у Гаррі Поттера (праворуч) та його ворога Драко Малфоя, імітують бій на вечірці, присвяченій прем’єрі останнього фільму про Гаррі Поттера
Дівчата, переодягнені у Гаррі Поттера (праворуч) та його ворога Драко Малфоя, імітують бій на вечірці, присвяченій прем’єрі останнього фільму про Гаррі Поттера

До столичного молодіжного клубу "Барви" півсотні киян прийшли у костюмах героїв книжки про Гаррі Поттера. 20 із них переодяглися у головного персонажа. Вечірку присвятили прем'єрі останнього фільму.

— Не дуже тут мені подобається. Зала маленька й на барі з бухла — лише пиво, — каже 18-річний Максим Могильний.

Він сидить за віддаленим столиком зі своїм товаришем і однолітком Володимиром Роскошним. Курять сигари. Обидва мають довге волосся. Одягнені у чорні піджаки. Володимир пофарбований на блондина, у вусі — товста сережка у формі равлика. На Максимі — гумова краватка з черепами і зміями.

— Сьогодні я у костюмі Сіріуса Блека (за сюжетом хрещений батько Гаррі Поттера. — "ГПУ"). Краватку в друга позичив спеціально для образу, — продовжує. — Таку на Петрівці запросто можна купити, там усе є. Зараз я став косплеєм — це ті, хто вивчають якогось героя й потім перевтілюються у нього. Виступаємо на різних вечірках або просто для себе.

— Мама трошки заспокоїлася, а раніше дуже хвилювалася за мене. Я роки два панкував, потім готом був, — продовжує. — Робити нічого, скучно, хотів якось розважитися. Носив шкіряну косуху — куртку, високі бєрци, ще довше волосся. Збиралися з чуваками, скидалися грошима, купували бухло й ішли у місце, де мєнти не придолбуться. Лазили по напівзруйнованих будівлях: у психлікарні колишній на Дорогожичах, на Замковій горі, першому хлібозаводі. Страшнувато було, можна нарватися на скінів (скінхеди, агресивна молодіжна субкультура. — "ГПУ") або фулів — футбольних фанатів. Вони коли вип'ють, неадекватні, можуть п..зди дати. Готи загалом спокійніші, але також різні є. Я перший в бійку не полізу, але якщо зачеплять — усиплю здачі. Сюди прийшов, бо робити нічого. Гаррі Поттер уже набрид. Добре, що закінчився.

На вечірці пахне смаженою картоплею. Залу заполонив цигарковий дим. На вході два хлопці у круглих окулярах продають чарівні палички. Подібними користувалися головні герої фільму. Трохи нерівні й тонкі з вишні коштують 30 грн, товстіші дубові — 40. Охочих мало, майже всі прийшли зі своїми.

Поруч вузькоплечий хлопчина показує фокуси. Руки тремтять. Ставить порожню чарку на стіл, накриває її рушником. Вона зникає. За кілька секунд фокусник дістає її з-під столу. Глядачі аплодують.

— Диви, який оно Гаррі Потер гарний, — каже дівчина подрузі, показуючи на хлопця в центрі зали. У чорній блискучий мантії він сидить сам за столиком й, потупивши очі, п'є сік.

— Та він малий, подивись на нього, — відповідає огрядна подруга у джинсах, із накладними заячими вухами.

— Ти корова, тобі, може, і малий. А мені якраз.

— Хто корова, я? — ображається і штрикає подругу паличкою.

Починають битися на паличках, потім переходять на стусани. Виходять із клубу. За 5 хв. повертаються і весело сміються.

— Тільки пиво не фотографуйте, — каже охоронець на вході до "Барви".

На зустріч запрошували дітей, але всім присутнім на вигляд 18–20 років. У меню пива немає. Його продають з-під прилавка по 12 грн за келих. Вхід на захід коштує 50 грн.

Зараз ви читаєте новину «20 киян переодяглися у Гаррі Поттера». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

18

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути