пʼятниця, 24 травня 2019 00:25

13-річна Карина Якубенко врятувала 5-річну сестру

Автор: ПРЕС-СЛУЖБА ЧЕРКАСЬКОГО ОБЛАСНОГО УПРАВЛІННЯ ДСНС
  13-річна Карина Якубенко з села Лащова Тальнівського району на Черкащині пірнула за молодшою сестрою в річку Гірський Тікич. Дитина послизнулася на кам’яній кладці і пішла під воду
13-річна Карина Якубенко з села Лащова Тальнівського району на Черкащині пірнула за молодшою сестрою в річку Гірський Тікич. Дитина послизнулася на кам’яній кладці і пішла під воду

— Я дуже злякалася за сестричку. Вона взагалі не вміє плавати. Наша домівка за 100 метрів від річки. Розуміла, що побігти по допомогу до дорослих — втратити час. Тоді врятувати Ангеліну не вдалося б, — говорить 13-річна Карина Якубенко з села Лащова Тальнівського району на Черкащині. Вона врятувала двоюрідну сестру 5-річну Ангеліну, яка мало не потонула в річці Гірський Тікич.

— Карина з подругою Іриною пішли до річки порибалити. До них приєдналися менші сестри, хоча батьки заборонили їм, — розповідає 51-річний Костянтин Проценко, речник Державної служби України з надзвичайних ситуацій в Черкаській області. — На кам'яній кладці дамби Ангеліна послизнулася і пішла під воду. Її сестра Карина одразу ж пірнула за нею. Мала вже зникла під водою, але старша зуміла її помітити. Схопивши за одяг, витягла до берега. Потім прибігли інші діти. В Ангеліни сильний стрес, довго плакала. Удома дівчата не розповіли батькам про інцидент. Лише коли селом пішла чутка, зізналися рідним.

У селі про родину відгукуються позитивно. Батько Юрій Якубенко працює в рятувальній службі, мати Тамара — у сільській раді. Виховують ще одну дитину — 8-річну Руслану.

— Наші родичі приїхали в село на базар. Дитина нудилася біля дорослих, побігла до інших дітей, — говорить мати Карини 37-річна Тамара Якубенко. — Я в той час обід готовила. Наказала до води не йти. Пізніше дівчата прийшли до хати й попросили одежу перевдягтися. Я тоді ще казала: "Вже встигли скупатися?" Подумала, може ноги намочила. Побачила, що Ангеліна налякана і коски мокрі. Не кричали і не били. За Карину дуже горді, що не розгубилася. З батьком розказуємо, що треба робити в таких ситуаціях, щоб не боялися.

У Полтаві патрульний поліцейський 32-річний Геворг Геворгян у свій вихідний 19 травня близько 21:00 затримав озброєного грабіжника.

— Увечері вихідного дня з дружиною і дітьми повернулися з прогулянки, — розповідає Геворг. Три роки служить у патрульній поліції. Зараз — командир роти тактико-оперативного реагування. — Почув, що в дворі спрацювала автомобільна сигналізація. Побачив сусіда, якому кілька хлопців 12–15 років емоційно щось розповідали. Почув про ніж, про "забрали гроші" і "вдарив машину". Одразу схопив сумку з посвідченням і жетоном та побіг на вулицю. Догнав дітей у сусідньому дворі. Вказали на чоловіка, який попереду прискорював кроки. Побіг за ним. Оббіг його спереду, намагався словами зупинити. Зрозумів, що діти близько — можуть постраждати. Застосував захват руки і вклав чоловіка на землю. Він був в неадекватному стані: сильний запах алкоголю, розширені зіниці, важко дихав. Не йшов на контакт, чинив пасивний опір. До прибуття патрульних тримав руки затриманого. Він намагався дістати з кишені канцелярський ніж. Діти розповіли, що чоловік в одного з них відібрав гроші, іншому погрожував ножем.

Зараз ви читаєте новину «13-річна Карина Якубенко врятувала 5-річну сестру». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути