Ексклюзиви
пʼятниця, 14 грудня 2012 07:00

12.12.12 у Києві одружилися 42 пари

Автор: фото: Тарас Подолян
  Наречені Христина та Олександр Віники виходять з машини перед Центральним РАЦСом у Києві. Вони єдині приїхали розписатися на святково вбраній машині і у весільному одягу
Наречені Христина та Олександр Віники виходять з машини перед Центральним РАЦСом у Києві. Вони єдині приїхали розписатися на святково вбраній машині і у весільному одягу

— Мы не знаем, как кольца одеть. У нас их носят на правой руке, а в Италии на левой. Как быть? — запитує в працівниці столичного Центрального РАЦСу жінка років 28.

Одягнута в білу мереживну сукню. На ногах чорні колготки й такі ж під коліно чоботи. 12 грудня — 12.12.12 — вона укладає шлюб з італійцем, приблизно 40 років. Він лисуватий. Тримає коробку з обручками з білого золота. Італійською наречені з'ясовують, на яку руку вдягати їх.

— Голубки мої, розберіться між собою, — радить працівниця установи.

Пара 10 хв. сидить на дивані в холі, чекає своєї черги. Між собою більше не розмовляють.

12 грудня випало на середу, тому пишних урочистостей немає. Наречені одягнені в скромні коктейльні сукні. Під'їжджають своїми машинами або таксі. Один із молодих приходить у спортивних штанях.

— Нам пощастило, бо коли подавали заяву, вільна була якраз 12.00, — говорить 21-річна Христина Віник. Вона в короткій білій сукні, підперезана рожевим пояском.

Опівдні бере шлюб із 28-річним Олександром. Познайомилися на курсах англійської мови. Молодий — студент своєї обраниці.

— Саша спочатку потрапив не в ту групу. Хтось сказав: "Женіть його звідси". Він відповів: "Так, женіть мене", — маючи на увазі одруження. Його відправили до мене в групу. От і женили, — сміється Христина. — Чекав мене після занять із квітами. Освідчився на мій день народження. Спочатку подарував букет. Я подумала: "І це все?". Тоді покликав до монумента Батьківщини-матері. Каже: "Маю для тебе щось. Заплющ очі". Зрозуміла, що він скаже: "Виходь за мене". Я саме планувала їхати до Америки. Покликав заміж, щоб залишилася в Україні.

До РАЦСу заходять Роман і Алла із Сум. Розписуються без свідків.

— Почули про кінець світу й вирішили поспішити. Зустрічаємося п'ять років. Подумали: або зараз, або ніколи. Одружитися Аллі запропонував у Парижі біля Ейфелевої вежі, — розповідає молодий. Ставить на стіл замість шампанського пляшку "Живчика". — Спиртного не брали, бо я за кермом. Батьки не знають про наше весілля. У вихідні зробимо їм сюрприз.

У Центральному РАЦСі цього дня беруть шлюб 42 пари. Це майже вдвічі менше, ніж було торік 11 листопада — 11.11.11.

— Нема кому одружуватися, — каже о 13.00 працівниця установи Зінаїда Федорівна. — До 2012-го женилися ті, хто народився до Чорнобиля. Після аварії на ЧАЕС народжуваність упала удвічі. Тож цього року молодят поменшало.

У магію чисел вона не вірить.

— Не розумію, чому дехто так прагнув розписатися цього дня. Якщо додати три дванадцятки, вийде несприятливе число — 36. Чула: ті, хто народився в день, коли цифри в сумі дають 36, замовляють спеціальну молитву. Інакше людина буде нещаслива.

У Донецьку 12 грудня розписалися 16 пар, у Сімферополі — 11. Найстарші молодята взяли шлюб у місті Алчевськ на Луганщині: Микола Олександровичу 83 роки, Валентині Михайлівні — 66. 14 років вони жили в громадянському шлюбі.

Жінка буде незадоволена матеріально

— 12 грудня не варто було починати важливих справ. Місяць проходить через вісь катастроф. Тому все, створене цього дня, може зруйнуватися, — каже харківська астролог Олена Максимова, 45 років. — Подружжя може розлучитися. У такій родині жінка буде незадоволена матеріально, а чоловіку здаватиметься, що він не є старшим у сім'ї. Весь час з'ясовуватимуть, хто головний.

 

Зараз ви читаєте новину «12.12.12 у Києві одружилися 42 пари». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути