вівторок, 02 жовтня 2012 07:30

100 відер шампанського випили на балу

— Щорічний "Бал королеви Шарлотти" — це тисячі гостей, які приїхали найдорожчими авто й одягли коштовності на 5 мільйонів фунтів стерлінгів, — каже організатор балу 53-річна Патрисія Вуддел. — Захід організовуємо, щоб найбагатші люди Британії знайшли собі зятя або невістку.

Патрисія понад 20 років організовує "Бал королеви Шарлотти" в Лондоні. Цьогорічний зібрав дві тисячі гостей у бенкетній залі готелю "Савой". За вхід гості платили по 2,5 тис. фунтів — 32 тис. грн.

— Це бал наречених, — розповідає організатор. — Взяти участь у ньому можуть доньки та племінниці найбагатших у світі людей. Дівчина повинна бути незаміжня, віком від 17 до 20 років. Вік чоловіків — значення не має. Окрім квитка, він повинен показати організаторам балу розмір свого статку. До нас приходять тільки найбагатші холостяки — банкіри, політики, працівники міжнародних інвестиційних фондів, бізнесмени, топ-менеджери й лікарі.

Перший "Бал королеви Шарлотти" влаштували 1780 року.

Король Георг III назвав бал на честь своєї дружини. 22 вересня 1780-го вона народила йому 14 дитину — сина Альфреда. Королеві тоді було 35. За два роки дитина померла від віспи. Король після цього почав божеволіти. Вечорами замикався у своїй спальні й годинами говорив із мертвим сином. Щорічний бал ніхто не скасовував. Замість королівської сім'ї його фінансували заможні батьки, щоб придивитися для своїх дочок вигідного жениха.

Захід постійно був закритий. Його фішкою став найбільший у світі торт, який напередодні протягом тижня випікали 20 найкращих британських кухарів. Він міг займати чотири-п'ять столів. За життя королеви замість торта випікали яблучний пиріг за її рецептом — "шарлотку". Рецепт придумала королева Шарлотта.

На цьогорічне святкування запросили британського фотографа Олівію Харріс. Вона відзняла підготовку до балу 18 дебютанток. Світлини, на яких видно, як дівчата фліртують із заможними кавалерами, організатори заходу попросили видалити. В інтернет виставили тільки фото з підготовки та першого танцю учасниць.

— До балу треба готуватися місяць. Дівчину вчать гарно їсти, ходити, танцювати й розмовляти з чоловіками, поправляти зачіску і макіяж у жіночій кімнаті, — розповідає 18-річна Лора Скоттінг, донька фінансиста Вільяма Скоттінга, який працює на компанію індійського сталеливарного магната Лакшмі Міттала, статки якого оцінюють у 12,7 млрд фунтів стерлінгів.

Лора не має хлопця і створювати сім'ю ще не готова.

— Я хочу поїхати вчитися на письменника. Заводити дітей мені ще рано, — каже Лора. — Але батько наполіг, щоб я приїхала на цей бал. Тут дівчатам знаходять гідну партію. Якщо чоловік сподобається мені й моїм батькам, ми можемо заручитися.

Дівчат одягнули у весільні сукні від дизайнера Сари Бартон. Вона пошила вінчальне плаття для Кейт Міддлтон, герцогині Кембриджської.

— Учасниці балу — найкращі наречені у світі. Більшість дівчат їхнього віку ходять по нічних клубах, проколюють пупки, вживають наркотики і втікають із дому в пошуку пригод. Наші наречені закінчили найкращі католицькі школи. Багато хто з них навіть не цілувався жодного разу.

На балі заспівали "Боже, королеву бережи", провели благодійні розпродажі, на яких зібрали кошти для дітей-сиріт та інвалідів і випили 100 відер шампанського. Фонтани з шампанського наповнювали з відер. Аби не лякати гостей, пляшки відкорковували на кухні й переливали у спеціальні посудини.

Найкраще знайомитися в літаках

До "Балу королеви Шарлотти" учасниць готувала Дженні Ґеллем-Піл.

— Кожна дівчина мала право обрати собі сукню, туфлі й зачіску, — розповідає Дженні. — Більшість робили занадто яскравий макіяж на репетиціях, під час співбесід не знали, на які теми можна спілкуватися з чоловіками. З деким займалися масажисти і фітнес-тренери, недоліки фігури ховали під корсетами, низеньким пропонували високі підборі. Аби привернути увагу чоловіка, треба бути сором'язливою, переважно мовчати. На першому побаченні програють жінки, які багато говорять. Чоловік не хоче чути про ваші проблеми. Робіть йому компліменти. Розпитуйте де працює, чим захоплюється, чого розлучився з попередньою дружиною. Мірятися статками теж не варто. Нехай відчує, що вас цікавить він, а не гаманець. Не всім вдається зустріти свою долю на балу. Найкраще знайомитися в ресторанах, театрах і літаках. Там можна зустріти багатого нареченого.

 

Зараз ви читаєте новину «100 відер шампанського випили на балу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути