четвер, 10 червня 2010 19:05

"Кожна жінка повинна за день з"їдати хоча б одне яблуко"

  Наталія Самойленко, 33 роки, зріст - 176 см, вага - 67 кг. Дієтолог Київського міського Центру здоров'я. Закінчила Національний медичний університет ім. Богомольця. Пройшла інтернатуру з терапії та спеціалізацію з ендокринології. Пізніше перекваліфікувала
Наталія Самойленко, 33 роки, зріст - 176 см, вага - 67 кг. Дієтолог Київського міського Центру здоров'я. Закінчила Національний медичний університет ім. Богомольця. Пройшла інтернатуру з терапії та спеціалізацію з ендокринології. Пізніше перекваліфікувала

Як харчується дієтолог Наталія Самойленко

Понеділок

8.00 Сніданок

Яблучний фреш, грінки із сирною пастою - м'який сир зі сметаною та зеленню.


11.00 Підобід

Сухофрукти - інжир та курага.


14.00 Обід

Сьомга з овочами (морква, спаржева квасоля, капуста броколі), приготована у пароварці, салат із зелених овочів - листя салату, рукола, зелений перець, огірок.


17.00 Полуденок

Грейпфрут


19.00 Вечеря

Картопля, зварена в мундирі, квашена капуста, малосольний оселедець, зелень - цибуля, черемша

Вівторок

8.00 Сніданок

Варений рис із овочевим салатом - перець, помідор, кріп, оливкова олія, насіння льону. Чайну ложку меленого насіння льону додаю до більшості страв. У ньому багато вітамінів і поліненасичених жирних кислот.


11.00 Підобід

Два яблука. Кожна жінка повинна за день з'їдати хоча б одне. Ці фрукти допомагають зберігати молодість шкіри. Я зазвичай їм два. Разом із кісточками - в них багато йоду, киянам цього мікроелемента бракує.


13.00 Обід

Суп-пюре (морква, броколі, цвітна капуста, селера, цибуля-порей), чорний хліб, тушковане філе тілапії, помідор.


16.00 Полуденок

Три ківі.


18.00 Вечеря

Кефір, чайна ложка насіння льону. Вечеря легка, бо завтра розвантажувальний день. Його легше витримати, якщо з вечора їсти менше.

Середа

Упродовж дня - чиста вода, трав'яний чай (ромашка, кропива, меліса).

Для розвантажування найсприятливіші дні молодого й повного місяця. Треба випивати не менше 2,5-3 літра води. Аби вирахувати свою денну норму рідини, потрібно вагу помножити на 30 мілілітрів.

Четвер

8.00 Сніданок

Салат із тертої моркви й білокачанної капусти без олії та солі. Його називають щіткою - він вимітає з товстого кишечника всі залежі. Такий салат слід уживати хворим на запори. Здоровим - раз на тиждень для профілактики.


11.00 Підобід

Два яблука.


14.00 Обід

Тушковані овочі (заморожена суміш із цвітної капусти, броколі та моркви) з оливковою олією.


16.00 Полуденок

Апельсиновий сік.


18:30 Вечеря

Гречана каша і салат із болгарського перцю, листя салату, огірка, кропу та петрушки. Наступного дня після голодування слід уживати лише рослинну їжу - для максимального ефекту.

П'ятниця

8.00 Сніданок

Гречана каша і свіжий огірок.


11.00 Підобід

Варений буряк із чорносливом.


14.00 Обід

Суп із мідій, цибулі, зелені й сочевиці, шматок хліба із пророщеного пшеничного зерна - це чемпіон із вмісту клітковини, вітамінів групи В, магнію, калію.


16.00 Полуденок

Два яблука.


19.00 Вечеря

Моцарела з базиліком, оливками, помідорами і соусом песто. Магазинний майонез треба виключити з раціону - він постачає шкідливі трансжири і багато кілокалорій. Є інші соуси, наприклад, песто:

- зелений базилік - 100 г

- петрушка - 10 г

- оливкова олія - 50 мл

- кедрові горіхи - 20 г

- волоські горіхи - 20 г

- часник - три зубчики

- сіль - за смаком.

Збити у блендері, поступово додаючи оливкову олію. Песто смакує з макаронами, свіжими овочами, чорним хлібом, салатами.

Магазинний майонез треба виключити з раціону - він постачає шкідливі трансжири і багато кілокалорі

Субота

9.00 Сніданок

Омлет з овочами (помідори, перець, зелень), сир, чай.


11:00 Підобід

Три ківі.


14.00 Обід

Борщ зі сметаною, шматок хліба з пророщеного пшеничного зерна.


17.00 Полуденок

Салат із яблук, моркви і волоських горіхів.


19.00 Вечеря

М'який сир із зеленим кропом.


22.00 На ніч

Кефір.

Неділя

9.00 Сніданок

Кава, шоколад, млинці з сиром.


12.00 Підобід

Фруктовий салат - ківі, апельсин, яблуко, банан.


15.00 Обід

Борщ зі сметаною, грінки із зеленню, помідором і авокадо.


19.00 Вечеря

Піца (у вихідні дозволяю собі такі вільності), салат із помідорів, зелені й песто, сухе червоне вино.

Зараз ви читаєте новину «"Кожна жінка повинна за день з"їдати хоча б одне яблуко"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути