Ексклюзиви
вівторок, 25 вересня 2012 16:11

Найстильніший аксесуар зараз – окуляри

Що носити жінкам цієї осені

Блуза. Блузи жінкам потрібні не менше, ніж чоловікам сорочки. Слід мати хоча б три, на всі випадки в ­житті. ­Пастельну з довгими рукавами – у театр чи на ділову зустріч. ­Ретро з округленим ­комірцем, рукавами­­ліхтариками і тоненьким пояском на талії – для побачення. Восени перше місце в гардеробі займатиме шифонова блуза з бантом замість коміра.

У гардеробі жінки має бути п'ять блуз, по три сукні й спідниці, зо п'ять джинсів, хоча б 10 пар взуття.

Спідниця. Спідниця­­олівець підкреслює вигини фігури і звужується до колін. Щоб сиділа точно по фігурі, а не лізла вгору, краще шити зі щільної тканини. Цієї осені буде популярне годе – атласна або шовкова спідниця, що облягає стегна та розширюється донизу воланом. Годе робить акцент на литки, тому більше пасуватиме струнким жінкам із модель­ними параметрами. Віджили довгі спідниці до п'ят.

Сукня. Трикотажна облягаюча сукня золотистого або оливкового кольору стане родзинкою осіннього сезону. Оптимальна довжина – до коліна, талія – завищена. Для прогулянки, клубної вечірки та побачення пасуватиме коротка сукня вільного крою.

Панчохи. Кольорові панчохи розбавляють темне або сіре вбрання. ­Віддаватимуть перевагу зеленим, коричневим та рудим колготкам. Жінкам за 40 краще підбирати сині, ­темно­­зелені, сірі або темно­фіолетові. Рожеві й фіолетові пасуватимуть дівчатам­­підліткам. Якщо нога повнувата, купуйте коричневі й чорні без малюнків.

Під синю туніку не вдягайте червоних лосин. ­Зіграйте на контрастах – теплий відтінок комбінуйте з холодним, світлий – із темним, яскравий поєднуйте з нейтральним. Рожеве плаття ­цікаво виглядає із сірими панчохами, а червоне – з ­білими.

Шарфи. Будинки моди Dior та ­Armani у колекціях "осінь–зима" центральне місце віддають шарфам. ­Шовкові або в'язані можна носити не лише на шиї, а й на плечах, поясі чи ­голові, ­поєднувати з костюмами й класичними сукнями. У гардеробі має бути кілька шарфів: хустка чи шаль, щоб покрити голову в церкві, шарф до ­плаща або куртки, шовковий для прогулянки чи побачення, теплий в'язаний – на холодний період.

Пальто оригінально доповнить і прикрасить шарф ­об'ємної в'язки. Цього ­сезону модні морквяні й бірюзові.

Штани. Джинси обирайте простих силуетів, без вишивок і стразів, але яскравих кольорів – коричневі, сині, жовті, зелені.

Лідерами залишатимуться вузькі та укорочені штани із заниженою талією.

Верхній одяг. У моді пальта простого крою, з поясом на талії. Ранньою осінню носитимуть сірі плащі до коліна та приталені шкірянки.

Білизна. Модні кольори – червоний і жовтогарячий. У будь­якої жінки повинні бути комплекти чорного, білого й тілесного кольорів. Якщо минулого сезону виставляли на показ бретельки бюстгальтера, то тепер це вважають вульгарним.

Вертається мода на корсети. Переконайтеся, що зможете в ньому дихати й рухатися.

Сумки. Наші жінки віддають перевагу великим і містким. Але цієї осені популярніші клатчі та міні­сумочки через плече.

Браслети. Буде браслетний бум. ­Серед фаворитів – в'язані й ­дерев'яні, прикрашені перламутром і камінцями, металом, різьбленням і візерунками в етнічному стилі. ­Повернуться в моду ­намиста й браслети з ­бісеру. ­Кольоровим пластиковим ­віддаватимуть перевагу підлітки, поєднуватимуть із джинсами й кедами.

Окуляри. Зараз ­окуляри – най­стиль­ніший аксесуар. Їх носять навіть люди зі 100­відсотковим зором. У кого товстіші лінзи, той і модніший. Не важливо, на якому базарі купили сумку або джинси, на якому ­секонд­­хенді вибрали піджак чи спідницю, головне, щоб окуляри були від Gucci, ­Chanel або Dior. Сонце­захисні ­зараз не настільки популярні, як прозорі. ­Модно, коли ­видно очі.

Лінзи. Під окуляри багато хто носять кольорові лінзи. Зір це не псує, але дехто з кольором перегинає палицю. ­Червоні та фіолетові очі не так вражають, як відлякують. ­Білявкам пасують сіро­­зелені, брюнеткам – сині.

Рукавиці. Торік були модні коротенькі, що ледь зап'ястя прикривають. ­Позаторік – з обрізаними пальцями, щоб манікюр було видно. Оскільки кутюр'є знову пропонують плащі та пальта з короткими рукавами, повернеться мода на рукавиці до ліктів або передплічч. З кольорів – чорні й сірі.

Взуття. Гумові чоботи віджили себе ­навесні. Але коли під час зливи Київ іде під воду, тільки у них не намочите ніг. Їх варто взувати для прогулянок, походів на пікнік, занять кінним ­спортом.

Усі колекції сезону осінь–зима­2012 переповнені взуттям із відкритими носками. Беріть на найвищій платформі й каблуці – щоб ноги не намочити.

Зріс попит на туфлі тілесного ­кольору – їх багато в колекціях ­Gucci та Armani. Дуже модні бежеві на рожевій або салатовій танкетці. ­Оптимальна висота каблу­ків – до 5 сантиметрів.

Товсті підбори поступилися місцем ­високій шпильці. ­Передня частина більшості туфель лишилася на платформі. Більшість світових дизайнерів тепер дивляться не на форму носка, а на форму танкетки. Її обтягують ­шкірою, тканиною, соломкою і навіть конопляним полотном.

Значно рідше купують чорні туфлі. ­Любительки чорного одягу й взуття ­дедалі частіше віддають перевагу синім, темно­зеленим і коричневим ­туфлям.

 

Маргарита СОКОЛОВА, 34 роки. Народилася у Львові. Закінчила факультет дизайну Львівської академії мистецтв. 2004-го переїхала до Києва. Підбирає гардероб і працює над створенням іміджу для столичних бізнес-леді.

Заміжня. З бізнесменом Олегом Соколовим виховують 8-річну доньку Ангеліну

 

Зараз ви читаєте новину «Найстильніший аксесуар зараз – окуляри». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути