пʼятниця, 07 липня 2017 16:45

На новосілля гості принесли 36 кавунів

Студенти можуть учитися в університеті 10 років

– Переїхав у Грецію, бо запропонували реставрувати кілька старих розписів, – розповідає 37-річний британець Елай Паверні з Лондона. – Потім познайомився з майбутньою дружиною і вирішив залишитися. Зараз оцінюю перспективність розкопок. У сусіда в саду знайшли кілька монет. Хотіли проводити масштабні розвідки. Я запевнив, що цінність знайденого буде нижчою за компенсацію, яку доведеться виплатити державі.

Кризу пережили завдяки тому, що співпрацюю з кількома німецькими й британськими антикварними магазинами. Дружина – дитячий кардіолог. Працює в державній клініці в Афінах. За останні роки її зар­платня зменшилася на чверть. Має 1500 євро. Задля економії на нічне чергування залишається один лікар, а не три, як раніше.

Дружину запрошують у приватну клініку, яка обслуговує працівників кількох посольств. Для цього треба мати вісім років стажу в державній медицині. У дружини незабаром буде шість.

Теща працює гідом. Її заробіток упав утричі. В сезон отримує 800 євро. Туристів на островах поменшало, бо там розмістили табори для мігрантів. А влаштуватися в хороший готель бракує зв'язків.

Автор: prontotour.com
  На Родос любить приїжджати молодь, бо вночі у місті працюють клуби й дискотеки
На Родос любить приїжджати молодь, бо вночі у місті працюють клуби й дискотеки

Навіть у великих містах немає цілодобових магазинів. У понеділок, середу й суботу всі працюють до обіду. Закриваються і на час найбільшої спеки. У неділю – вихідний. Сусід спробував залишати відкритим цілодобово. Його оштрафували. Години роботи магазинів розписані у законі. Пекарні працюють максимум до 15:00.

На підприємствах часто страйкують. Десь установлюють камери, у когось скасовують пільги. Коли дружина народжувала, не могли викликати таксі. Вони страйкували проти заборони отримувати ліцензію на авто з іноземними номерами. Довелося просити сусіда. Минулого тижня дружина не змогла оперувати 3-річну дитину: страйкували постачальники ліків, бо для них запроваджують новий податок.

Усе можна вирішити через знайомства. Мали заплатити 1300 євро штрафу за неправильне підключення будинку до електрики. Півтора року лічильник не враховував показання двох кімнат і бойлера. У дружини дядько працює інспектором. Акт про штраф просто порвав.

Брат дружини сьомий рік вчиться на ветеринара. Перші два роки не здав жодного іспиту. За це його навіть не позбавили стипендії. Всі мають право безкоштовно навчатися в університеті 10 років. Має місце в гуртожитку. Коли хотіли забрати стипендію, голодував під факультетом.

Багато хто отримує диплом після 30 років. Роботодавці таких наймають неохоче. Тому держава запровадила систему компенсацій для тих, хто бере в компанію старшого за 25 років випускника. Доплачують від 20 до 25 євро за кожен день його роботи.

У Греції шлюб стає дійсним після вінчання. Треба мати довідки про хрещення і дозвіл вінчатися від твого священика, також – рекомендації. Моя мати була хіпі. У Британії рекомендацію мені дав викладач з іконопису. У нього є католицький сан. Але священик в Афінах її не врахував. Довелося хреститися й ходити на платний курс релігійної освіти. Те саме – з реєстрацією дитини. В офіційні органи подавали документи, щоб нам призначили виплати. Зробили це тільки після того, як доньку похрестили.

Автор: wallpaperswide.com
  Монастир святої Трійці входить до комплексу Метеори над містом Каламбака. На скелі можна відвідати також покинуті печери ченців-самітників
Монастир святої Трійці входить до комплексу Метеори над містом Каламбака. На скелі можна відвідати також покинуті печери ченців-самітників

Для розлучення потрібен дозвіл священика. Неофіційно це коштує від 10 тисяч євро. Тоді призначають церковний суд. Тому серед країн Євросоюзу в Греції найменший відсоток розлучень. Тесть 30 років має коханку. У неї є чоловік і троє синів. Дружать родинами. Та жінка приходила до нас на весілля і на хрестини. Запитували тещу, чи їй не прикро. Відповіла, що в неї не було постійного коханця, але романів мала багато. Коли в коханки тестя стався інфаркт, носила їй їсти, робила масажі.

Із липня починаються знижки в усіх магазинах. Одяг можна купити дешевше на 60 відсотків. Продукти – за третину вартості. Пропонував батькам закупити запаси того, що довго не псується. Сказали, так тут не роблять.

На новосілля запросили моїх і дружининих колег. Заведено приносити солодощі або кавун. Мали 36 кавунів.

17 000 000 іноземців щороку відвідують Грецію. Туризм дає 16% валового внутрішнього продукту

82 роки – середня тривалість життя у країні жінок, чоловіків – 77

5 найпопулярніших місць у Греції

1. Акрополь в Афінах туристи відвідують найчастіше, хоч він не єдиний у країні. Найвідоміші його частини – Парфенон і Пропілеї. Там зберігають копії давньогрецьких скульптур.

2. Довкола Олімпу багато готелів і комплексів відпочинку. На гору висотою 2 тис. 918 м можна піднятися самому – якщо маєте хорошу фізичну підготовку.

3. Для відвідування гори Афон потрібен окремий дозвіл. Жінок туди не пускають. Там розміщений комплекс монастирів.

4. На острові Санторіні в Егейському морі сонячних днів майже 300 на рік. Усі будівлі – білі або світло-блакитні.

5. Метеори – комплекс із шести монастирів, збудованих на скелі над містом Каламбака.

Зараз ви читаєте новину «На новосілля гості принесли 36 кавунів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути