четвер, 05 травня 2011 16:31

"Хто співає краще, той стає ворогом номер один"

У столичному музейному комплексі "Мистецький арсенал" гурт "Воплі Відоплясова" відзначив 25-річчя. Концерт "25 років на Орбіті" соліст Олег Скрипка присвятив закриттю виставки "Космічна Одіссея 2011".

На 18.30 запланували прес-конференцію з ним.

- Підходу до преси не буде. Олег не має часу давати коментарі, бо готується до концерту, - кажуть організатори.

Оператор одного з телеканалів ставить камеру перед сценою.

- У "Мистецькому арсеналі" постійно анонсують одне, а влаштовують інше. Якого фіга я сюди спішив, через пробку камеру ніс цілу зупинку? Два тижні тому сказали, що приїде космонавтка Валентина Терешкова. З'їхалися півсотні журналістів, а замість Терешкової прийшов Дмитро Табачник, якого ніхто не чекав.

Скрипка виходить у зал о 19.10 у білій сорочці з довгими рукавами. На грудях виблискує великий хрест.

Два тижні тому сказали, що приїде космонавтка Валентина Терешкова. А замість неї прийшов Дмитро Табачник, якого ніхто не чекав

- Ти подиви, який він красавчик, - каже дівчина з підкрученим світлим волоссям до плечей. - Волосся жовте, як солома. Чим він його вибілює?

- Може, перекиссю випалює, - припускає на голову нижча подруга. - Мене так жодна фарба не бере.

Підходять до столу з випивкою. Нижча бере рожеве шампанське, висока принюхується до бокалу з коньяком.

- Як думаєш, скільки тут зірочок? Я тризіркові не п'ю, бо тоді тиск стрибає.

Музикантам офіціанти приносять три пляшки негазованої мінеральної води.

- "ВВ" і космос завжди співіснували, - каже 46-річний Олег Скрипка. - Кілька років тому шанувальники подарували нам зірку і ділянку на Місяці. Я туди ще не літав. Кажуть, звідти відкривається неповторний краєвид. 1997-го у космосі крутили наш диск із піснею "Весна". Його на корабель узяв Леонід Каденюк.

- Такі відомі хлопці, а привітати ніхто не прийшов, - каже вусатий чоловік років 30 біля діджейського пульту. - У шоу-бізнесі, як у вовчій зграї. Хто співає краще, той стає ворогом номер один. Пам'ятаєте казку про фарбованого лиса? Якщо ти синій - значить, не такий, як усі. У зграю тебе не приймуть. На Скрипку багато хто ображається, що на "Країну мрій" не запрошує виступати. Правильно робить. То фестиваль культурний. Нічого на ньому трусами світити.

Тисне руку 28-річному Володимиру, працівнику концертної агенції. Той розповідає, що за останні два роки гонорари "ВВ" впали до $15 тис. за півгодини виступу.

- Замовити Скрипку самого можна на 5 тисяч дешевше. Але самі розумієте - під баян він усіх пісень не заспіває.

Дві жінки у чорних спідницях до колін слухають ліворуч від сцени.

- Не треба було йому в "Мистецькому арсеналі" концерт давати, - розмірковує одна вголос. - Через дорогу Києво-Печерська лавра, а він тут рок співає. Грішно виглядає.

- У музеї добре грати концерти, - говорить співак. - У Парижі я жив за 5 хвилин від Музею сучасного мистецтва. Часто туди заходив.

Киянин Ігор Сельвеструк привів чотирьох дітей. Розсаджує їх на дивані. З підноса в офіціанта бере безкоштовний бокал вина.

- Тату, ми пить хочемо і їсти, - говорить 5-річна донька Олена.

Ігор іде до барної стійки. Найдешевші бутерброди з сиром продають по 20 грн. З ковбасою - на 10 грн дорожчі.

- Я стільки навіть із собою не взяв, - дістає з кишені напханий дрібними купюрами гаманець. - Дорослим алкоголь налили, а чим дітей годувати - не подумали.

Квиток на концерт Ігореві подарував знайомий.

- Дружина сьогодні пішла в нічну зміну, а теща - в сусідки на дні народження. За "Воплями" тащуся останні десять років. Хотіли замовити їх на весілля. Але дуже дорого.

Зараз ви читаєте новину «"Хто співає краще, той стає ворогом номер один"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути