четвер, 06 жовтня 2011 17:39

Еталон чоловічої краси - широкі плечі й вузька талія

Поради від дизайнера одягу Олесі Теліженко

- Із дитинства дивилася, як батько вирізає з паперу витинанки й тому захотіла привнести їх в одяг. Але витинанка вирізається з паперу, на тканині це зробити складно. Тому винайшла власну технологію: спочатку малюю, потім за допомогою комп'ютера переводжу зображення в цифрову форму й вирізаю лазером. Так вийшла колекція "Таткова витинанка". Її найбільше вподобала колишня перша леді Катерина Ющенко. Шила їй сукню: світле тло й темний малюнок на подолі.

Створення колекції - як народження дитини: мучуся. На малюнку може бути гарно, а на тканину не лягає.

Важка матерія додає елегантності: коли жінка йде, вона спадає фалдами.

Люблю матові тканини. Доречно поєднувати різні фактури: одну жату, іншу - дуту. Тоді річ одного кольору виглядає живою й цікавою.

За кілька років люди переситилися звичайними вишиванками. Тепер шукають стилізовані.

Ображає, коли люди вдягають вишиванку поверх тільняшки. Адже вишиванка - це річ високої моди.

За кілька років люди переситилися звичайними вишиванками. Тепер шукають стилізовані

Вишивка гладдю виглядає дорожчою, ніж хрестиком. Хрестик дає геометричність. А мені хочеться свободи, тому вишиваю гладдю. Найчастіше відтворюю рослинні орнаменти. Це дуже жіночно. До геометричної звертаюся лише в чоловічих колекціях. Вишивала хрестиком колекцію "Дикий простір", де більшість речей чоловічі.

Я противник моди унісекс. Виділяю лінію плеча - або візерунком, або кроєм. Широкі плечі й вузька талія - це незмінний еталон чоловічої краси.

У простих картатих чоловічих сорочках на рівні серця вишиваю геометричного "павука", він заворожує.

Чорний на подіумі - найневдячніший колір. Він ковтає деталі. Вважати цей колір суто чоловічим - стереотип. Насправді він допомагає заховатися чи захиститися. А чоловіки ховатися не повинні. Бежевий, сірий, блакитний, земляний - дуже благородні відтінки.

Білий личить не всім - багатьох він робить анемічними. Однак смаглявих чи засмаглих дуже прикрашає.

Мої улюблені - колір вологої землі, полину, зітлілої трави. У природі теж є контрасти, але вони мудрі: ніколи не можеш сказати, що якийсь колір зайвий. Подивіться на захід сонця - як червоне поєднується з фіолетовим.

Найактуальніші барви зараз - молочна, колір шампані, неяскравий рожевий, глибокий фіолетовий, колір фуксії. Я поєдную рожевий і фіолетовий з відтінком невибіленого льону.

Фіолетовий - збалансований, бо утворюється поєднанням синього й червоного. Це - колір мудрості. Зараз він доречний.

Фіолетовий - збалансований, бо утворюється поєднанням синього й червоного. Це - колір мудрості

Милуюся, коли чоловіки одягають рожеву сорочку під сірий костюм. Рожевий дає змогу виглядати нестрого.

Поєднуйте протилежності. Ніжна пісочна сукня - і масивні чорні боти. Готувала такий образ для колекції, присвяченій художниці Марії Приймаченко. Хотілося передати моду повоєнного села, коли взуття було одне на всю родину - грубе, чоловіче. Такі черевики дуже швидко розкупили.

Люблю помірну еротику, бо вважаю, що вдягаю людей, а не роздягаю. Якщо її нагромадити, це відштовхує. Коли ж еротики в міру, то цього хочеться ще й ще.

Раз просто перекинули моделі через шию рушник, закрили перса й перев'язали його під грудьми шнурком. Оголена спина - це дуже еротично й природно.

Раджу вдягати плахту на голі ноги - без сорочки й джинсів.

Український народний одяг традиційно багатошаровий. Одягайте поверх білої сорочки асиметричний сарафан. Сарафан - універсальна річ. Його можна носити навіть на футболку і з джинсами.

Шию з натуральних тканин - льону, вовни, бавовни. Але деякі замовники нарікають на те, що вони дуже мнуться. Домішки надають лоску й тримають форму. Люди, які відчули кайф від натурального одягу, шукають тільки такий.

Штани-галіфе з надутими кишенями приховують заширокі стегна й підкреслюють стрункість ніг. Шарму діловому костюму можна надати витинанкою чи вишивкою. Роблю також асиметричні планки в сорочок.

Зайві кілограми приховують кольори темні й холодної гами.

Я - не модельної зовнішності, маю пишні форми, така фігура в більшості українок. Вдягаю міні-сукню у велику клітинку. Такий орнамент забирає увагу на себе й відволікає від фігури. Якщо вдягнути сукню в дрібну клітинку чи квіточку, вона "розвалить" фігуру.

Дрібні візерунки раджу худорлявим.

На чоловічому піджаку роблю вишивку на рукаві. Це імітація весільного одягу: на весіллях дівчина зав'язувала хлопцеві руку рушником. Вишита квітка над кишенею - це теж натяк на весілля. Чоловічі піджак і пальто з нашитими білими квітами роблю з грубого полотна, у мілітарному стилі. Хочу показати, як хлопці ішли на війну, а родинне життя їх не пускало.

Нанесла на футболку зображення очей дівчинки зі старовинної фотографії з фондів музею Івана Гончара. Особливо ефектно одягати на цю футболку піджак - погляд виходить ніби з душі. Дитячі очі найкрасивіше виглядають на чоловічих сорочках.

Ми пошили секретарю Ради нацбезпеки й оборони Раїсі Богатирьовій скіфський костюм. Вона родом зі степів, їй це близьке. Там був величезний бронзовий фриз, пряма спідниця, піджак із вишивкою - біла блузка з бронзовими ґудзиками, а костюм темно-фіолетовий.

Зараз ви читаєте новину «Еталон чоловічої краси - широкі плечі й вузька талія». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути