четвер, 03 травня 2012 19:54

До дорогих костюмів пришиваємо кістяні або дерев'яні ґудзики

  Михайло ВОРОНІН, 73 роки, дизайнер. Народився у Києві. Автор жилету, що дає змогу пошити костюм після однієї примірки. Цим винаходом Вороніна користуються дизайнери та швейні фабрики в Україні й світі. Кравецькою справою займався з 14 років. Перші великі гроші заробив у 1990-х (на початку 90-х? всередині 90-х? в кінці 90-х?). Замовив тканину у французьких виробників, знайшов покупців, які розрахувалися за два місяці наперед на суму 300 тисяч доларів, а виробникам заплатив за два місяці. Поклав гроші на депозит, і за чотири місяці сума подвоїлася. Концерн "Воронін" налічує 80 магазинів, із них 62 - в Україні. Його костюми носять екс-президенти Леонід Кравчук і Леонід Кучма, десятки депутатів, дипломатів, бізнесменів, співаків. 53 роки був одружений із на рік молодшою Інною Семенівною. Донька Лариса останні роки жила в США. Тепер продовжує справу батька.
Помер 14 квітня 2012-го в лікарні. Хворів на рак
Михайло ВОРОНІН, 73 роки, дизайнер. Народився у Києві. Автор жилету, що дає змогу пошити костюм після однієї примірки. Цим винаходом Вороніна користуються дизайнери та швейні фабрики в Україні й світі. Кравецькою справою займався з 14 років. Перші великі гроші заробив у 1990-х (на початку 90-х? всередині 90-х? в кінці 90-х?). Замовив тканину у французьких виробників, знайшов покупців, які розрахувалися за два місяці наперед на суму 300 тисяч доларів, а виробникам заплатив за два місяці. Поклав гроші на депозит, і за чотири місяці сума подвоїлася. Концерн "Воронін" налічує 80 магазинів, із них 62 - в Україні. Його костюми носять екс-президенти Леонід Кравчук і Леонід Кучма, десятки депутатів, дипломатів, бізнесменів, співаків. 53 роки був одружений із на рік молодшою Інною Семенівною. Донька Лариса останні роки жила в США. Тепер продовжує справу батька. Помер 14 квітня 2012-го в лікарні. Хворів на рак

Молодіжний світло-бежевий однобортний піджак. У дорослого чоловіка широкі плечі й вузький таз. У 18-річного Богдана Івасика плечі ще вузькі, тому лінію плеча зробили на 2 сантиметри коротшу за класичну. Її крій - прямий. Бо в слов'ян такі плечі, в решти європейців трохи опущені.

На костюмі пришиті 16 пластикових ґудзиків, бежевих із коричневими й білими розводами. 13 - маленьких, діаметром 12 міліметрів: по чотири на рукавах, один - всередині кишені, три на штанах і - запасний. І три великих, діаметром 1,5 сантиметра, на піджаку: два спереду й запасний.

Ґудзики на чотири дірки, такі тримаються найкраще. Пришивають їх японські машини Juki. Робить на внутрішній стороні один стібок - такий міцний, що тканина порветься, а ґудзик не зламається і не відлетить. За 8-годинну зміну пришиває їх тисячу.

На дві дірки ґудзиків не використовуємо, це не в класичному стилі. У дорогих моделях пришиваємо кістяні, шкіряні або дерев'яні. Нижній не застібають ніколи. Коли чоловік сідає - має розстібнути два нижніх.

Строчка, виконана вручну, - "вспушка". 3-міліметровий стібок чергується в ній з таким самим пропуском. На дешевших моделях таку строчку виконує машина. В костюмах ексклюзивної лінії стібки малі: видно лише крапочки. На вечірні моделі інколи пришиваємо камінці Сваровскі.

Штани звужені - молодіжні, але не дудочки. Ширина низу - 19 сантиметрів. Тут лінію талії занизили на 3 сантиметри. Штанина спускається лише до підбора. Класичні - із завищеною талією, у них холоша до середини підбора. Щоб перевірити, чи гарно сидять штани, треба присісти. На добре посаджених пояс лишиться на талії. Погано посаджені брюки ззаду сповзуть.

  Богдан ІВАСИК, 18 років, скрипаль
Живе у Львові. У травні представляв Україну на "Класичному Євробаченні" в Австрії. Для цього Михайло Воронін пошив йому два костюми: молодіжний світло-бежевий і чорний фрак.
Закінчив Львівську музичну школу. Потім навчався гри на скрипці в Москві
Богдан ІВАСИК, 18 років, скрипаль Живе у Львові. У травні представляв Україну на "Класичному Євробаченні" в Австрії. Для цього Михайло Воронін пошив йому два костюми: молодіжний світло-бежевий і чорний фрак. Закінчив Львівську музичну школу. Потім навчався гри на скрипці в Москві

Пояс - за останньою модою, без виточок.

Шовкова коричнева хустка ніжно згорнена й запрасована у формі троянди. Сучасна молодь такі штучки любить. У нас можна купити незгорнуті - 20 на 20, 15 на 15 і 25 на 25 сантиметрів - і викласти в кишені прямо або трикутником.

Тканина - вовна, з додатком полівіскози, щоб не зминалася. Навіть у валізі стрілкам нічого не буде. Щоб знищити шкідливі хімічні речовини, тканину обробляємо паром. Був випадок, коли працівники однієї з фабрик у Дніпропетровську, які працювали з тканиною, отруїлися.

Молочного відтінку бавовняна сорочка. Така в хлопців популярніша за білу, бо менш урочиста. На 8 сантиметрів вужча за класичну. Манжет прямий. Коли згинаєш руку - з внутрішнього боку передпліччя тканина складається, з іншого розтягується, тому лягає рівно. У піджака низ рукава трохи скошений, завдяки цьому він стає паралельно до манжета. Сорочка має визирати з-під рукава на сантиметр-півтора.

Шовкова краватка в косу смужку, вужча за класичну на 3 сантиметри. Ширша була б завелика. Краватка має пасувати до ґудзиків.

У джинсах чоловік може сказати грубе слово, випити пива. Костюм проявляє найкращі його риси.

М'ясо, ковбаси й сири привозили в офіс

Іміджмейкер Ірина Баленко працювала у Михайла Вороніна у 1990-2005 роках із віп-клієнтами. Підбирала їм готові костюми та проводила примірки.

- На роботу Михайло Львович раніше за всіх приходив. Ми - на дев'яту ранку, а він о восьмій уже на місці. Був трудоголік, уранці довго чаювати не дозволяв. Ніколи не чула, щоб підвищував голос.

Не був марнославний. Говорив стисло, по суті. У 1990-ті в моді скрізь були нудні довгі наради, а в нас усе швидко вирішувалося.

Сам не палив і страшно не любив перекурів, запаху диму. Боявся, щоб тканина від рук курців не пропахла. Коли хтось був не в гуморі - пригощав цукеркою.

Завжди був ідеально вдягнений. Носив костюми зі своєї останньої колекції.

У 1990-ті, коли були проблеми з продуктами, домовлявся з базами. Щотижня в офіс для працівників привозили м'ясо, ковбаси й сири.

Ціни у київському магазині "Воронін" на вул. Великій Васильківській, 14

Чоловічий костюм - 1800 - 4000 грн

Сорочка - 400 - 450 грн

Туфлі - 900 грн

Краватка - 210 грн

Парфуми "Воронін" - 420 грн

Зараз ви читаєте новину «До дорогих костюмів пришиваємо кістяні або дерев'яні ґудзики ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути