четвер, 16 травня 2013 18:00
Олександр Палій
Олександр Палій
Олександр Палій

За Партію регіонів у Києві не вийде більше 20 людей

18 травня у Києві пройде одразу два мітинги. Перший — вже давно запланована акція опозиції в рамках всеукраїнської акції "Вставай, Україно!". Натомість Партія регіонів нещодавно заявила про свої наміри провести мітинг у той же день. Він називатиметься "В Європу — без фашизму". Обидві акції пройдуть у центрі столиці, однак, як запевняє міська влада, учасники обох акцій не перетнуться. Натомість сьогодні з'явилася інформація, що опозиція подумує над тим, аби змінити маршрут і піти ще й до Адміністрації президента.

Очевидно, влада боїться людей. Тому, думаю, що намагання перенести мітинг — це спроба опозиції зробити так, щоби влада понервувала, щоби вона почала робити якісь дурниці, та й щоби подивитися на тих прихильників влади — хто вони, де вони і яка у них мотивація.

Влада не боїться мітингів десь далеко — вона боїться мітингів біля себе. Тому я думаю, ідея піти в центр — є абсолютно правильною. Однак, як на мене, опозиції варто було робити заяви щодо перенесення мітингу ще пізніше — у переддень акції, чи й в сам день протесту.

Бо в таких ситуаціях правильно змушувати владу смикатися.

Думаю, що опозиції зараз дуже важливо попрацювати з киянами і з населення області. Тому що дійсно, можуть будуть серйозні перешкоди для перевізників щодо доставки людей з регіонів, і тому треба показати саме місцеву мобілізацію киян. Це варто робити такими простими речами — листівки пороздавати, провести масовану підготовку ЗМІ, щоби кожен представник опозиції говорив про акцію, коли з'являється в вечірніх ефірах. Бо якщо це буде "кволенька" організація, то може бути і "кволенький" результат.

Що ж стосується влади, то я не сумніваюся, що там кількість "проплачених" буде близька до 100%. Принаймні, так було раніше. Я сумніваюся, що зараз за чинну владу у Києві знайдеться більше 20 осіб.

Взагалі мітинг Партії регіонів є лише відволіканням уваги. Вони хочуть хоч якось протиставитися опозиції. Та й тема, яку "регіонали" вибрали для свого маршу,

є досить сумнівною. Адже що таке фашизм? В наших українських умовах — це більшовизм. Бо це - повне нехтування людськими правами, традиційними цінностями, зневага до природних прав людини. Тобто, фактично в українських умовах фашизмом називається більшовизм. А більшовики, нинішні комуністи — є прямими союзниками Партії регіонів.

Крім того, фашизм традиційно — це союз силових структур і крупного монополістичного капіталу. Знову таки, це визначення фашизму значно ближче до чинної влади, ніж до опозиції.

Але їм, "регіоналам", треба було придумати якусь фішку, щоби імітувати громадську підтримку. Але це лише дешева імітація. Було б дуже цікаво подивитися, якби вони спробували насправді зібрати мітинг, непроплачений. Я дуже сумніваюся і щодо того, що не проплачений і добровільний мітинг влада може провести навіть у Донецьк.

Взагалі у суботу дуже цікаво буде подивитися на людей з одного, і з іншого боку. Думаю, це буде дуже промовисто.

Не виключено, що будуть і провокації. Але якщо влада їх організує, то вона буде дурна. Як воно була дурна, коли арештувала Тимошенко.

Зараз ви читаєте новину «За Партію регіонів у Києві не вийде більше 20 людей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

61

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути