четвер, 16 травня 2013 15:27

"Регіони" й опозиція розвели в часі свої мітинги у Києві 18 травня

"Регіони" й опозиція розвели в часі свої мітинги у Києві 18 травня
Ворогуючі політичні сили домовилися прийти мітингувати на Європейську площу в різний час. Фото: vkurse.ua

Київська міська державна адміністрація (КМДА) погодила маршрути акцій, які пройдуть у столиці 18 травня.

Така домовленість була досягнута на нараді КМДА у четвер за участю представників політичних сил, які подали заявки на проведення акцій.

Зокрема, ВО "Батьківщина" проведе акцію за маршрутом Європейська площа - вул. Михайлівська - Софіївська площа. При цьому "Батьківщина" погодилася покинути Європейську площу на 15 хвилин раніше, ніж планувала - о 12.15.

Партія регіонів погодилася пересунути за часом свою акцію на одну годину і почати її на Європейській площі о 13.00.

Всього до КМДА надійшло 16 заявок на загальну кількість учасників близько 100 тис. осіб.

Згідно з поданими заявками, разом із ВО "Батьківщина" (30 тис. осіб) в акції на Софіївській площі візьмуть участь представники громадських організацій "Наступ" (5 тис. осіб), "Спільна справа" (15 тис. осіб).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Із трьох сусідніх до Києва областей 18 травня у столицю не їздитимуть автобуси

Партія регіонів, згідно з заявкою, пройде колоною від музею Великої Вітчизняної війни до Європейської площі, в акції візьмуть участь 50 тис. осіб. Також, разом із Партією регіонів на Європейській площі проведуть акцію "Молоді регіони" (20 тис. осіб).

Крім того, "Патріотична Асамблея "Спас" (10 тис. осіб) проведе акцію за маршрутом Арсенальна пл. - вул. Грушевського - Європейська пл.

Громадська організація "Ліга слов'янської молоді" подала заявку на 15 тис. осіб для проведення акції на Софійській площі, проте, у ході наради, погодилися провести акцію в іншому місці.

Як повідомлялося, 18 травня у Києві буде відзначатися День Європи, а також відбудеться ряд заходів, організованих представниками різних політичних сил і громадських організацій.

Зокрема, заплановано фінальний мітинг всеукраїнської акції "Вставай, Україно!", ініційованої опозиційними партіями "Батьківщина", УДАР і "Свобода" (акція стартувала 14 березня, серед вимог її учасників - імпічмент президента України).

Цього ж дня у Києві проводитиметься ініційований Партією регіонів антифашистський марш "В Європу без фашистів". Учасники маршу повинні були пройти по вулиці Грушевського на Європейську площу, яку до того часу повинні покинути учасники акції "Вставай, Україно!".

Водночас лідер фракції "Батьківщина" Арсеній Яценюк заявив, що якщо їм не дозволять пройти з Європейської площі по Хрещатику до Софіївської площі, опозиція змінить маршрут.

Зараз ви читаєте новину «"Регіони" й опозиція розвели в часі свої мітинги у Києві 18 травня». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

9

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути