вівторок, 09 квітня 2013 17:27
Олександр Палій
Олександр Палій
Олександр Палій

ПР не має "тушок", бо звідти вони виходять "вперед ногами"

Влада працює по найбільшій опозиційній фракції дуже енергійно, бо боїться Тимошенко та Яценюка. Наразі влада хоче підірвати перспективи Яценюка на майбутніх президентських виборах, бо він сприймається як серйозна загроза.

Варто також зазначити, що опозиція не була ретельною у підборі кадрів на цих парламентських виборах. На жаль, вона не завжди вміє добре працювати, тобто опозиційним силам треба ще багато чого вчитися: залучати людей, які не продадуться, які будуть приносити, а не виносити з країни. А це є ретельна робота, яку опозиція слабенько виконала.

Водночас, варто пам'ятати, що влада використовує серйозні методи впливу, окрім підкупу, ще й погрози, тому далеко не всі можуть це витримати. Депутати часто думають, що прийшли в парламент, і тут в них почалося хороше життя, а в них починаються проблеми, що вносить дисонанс. Проте, все ж таки головна проблема того, що з'являються "тушки" полягає в кадровій роботі опозиції, бо її довго не було.

Насправді опозиції потрібні сотні тисяч лідерів на місцях. Людей, навколо яких буде групуватися електорат, по суті - сотні тисяч польових командирів. Опозиція повинна для цього не лише на мітингу говорити, а й працювати зранку до ночі. Говорити з людьми, знати їхні здібності, знаходити для них місце в лавах, що є серйозною та відповідальною роботою, яка вимагає чималої витримки та таланту.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Калєтнік пророкує нові "тушки" в опозиції

Переконаний, що можна зупинити явище "тушкування". На опозиції лежить відповідальність, тому що люди у нас чесні є. Є навіть ті, які не продаються. Коли люди вирішують продаватися, то це виглядає не як свідчення супер влади ПР, а як свідчення неправильної кадрової політики опозиції.

Партія регіонів не має "тушок", тому що вони розуміють, що "тушка" може вперед ногами вийти. В 2005 році ПР перетворилася на суцільну "тушку", тому всі думали що їй гаплик. А коли є такі засоби впливу, як у Партії регіонів, та всі думають, що вона ще існує, то бажаючих "регіоналів" написати заяву немає.

Знаю, що Макеєнко заявив, що в майбутньому регіонали хочуть створити групу позафракційних депутатів - вихідців з "Батьківщини", які голосували б синхронно з більшістю і заважали колишнім соратникам по фракції блокувати трибуну, проте це звучить доволі химерно. Хоча, яничари завжди були. Звичайно, що владі хотілось би набрати яничар, проте наскільки це ефективно буде, це інше питання, бо зрадники доволі полохливі.

Однозначно ще є "запас" "тушок". Нашкребти трохи продажних можна, але все одно Партія регіонів не нашкребе 300 нардепів, аби мати конституційну більшість. Тому й починає грати в референдум, бо боїться часу. Він стікає для них, тому "регіонали" можуть вдаватися до радикальних дій.

Тушкування - це просто звичайне шулерство, бо люди малювали себе із Тимошенко, запевняли, що вони проти Януковича, а коли отримали голоси, то й продалися. Це підрив чесності та відповідності парламенту результатам голосування. Це ще одна причина того, чому у суспільстві така низька увага до Ради. Саме через такі методи влада не має суспільної підтримки.

Зараз ви читаєте новину «ПР не має "тушок", бо звідти вони виходять "вперед ногами"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

16

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути