вівторок, 09 квітня 2013 13:48

Звільнення Луценка може розколоти "Батьківщину", посиливши "тушкування" - експерт

Звільнення Луценка може розколоти "Батьківщину", посиливши "тушкування" - експерт
Георгій Чижов. Фото: tvi.ua

Звільнення екс-міністра Юрія Луценка може спровокувати подальший розкол в "Батьківщині", і підсилити "тушкування".

Про це в коментарі Gazeta.ua заявив віце-президент Центру політичних технологій Георгій Чижов.

"З найбільшої фракції йдуть депутати бо їх там просто більше. Бо там було набагато важче відстежити їх інтереси і зрозуміти, хто з них буде вірним партії, взявши зобов'язання на себе", - висловив думку політолог.

"До того ж до "Батьківщини" входять депутати з різних груп, які були давно, умовно кажучи, людьми Турчинова, або Тимошенко, там були депутати з НУНСу попереднього скликання, там були люди Яценюка. З них то і почалося "тушкування". Тобто сама "Батьківщина" включає багато груп, а список збирали нашвидку з великими суперечками і суперечностями, то переконатися що всі депутати підуть зі своєю політичною силою до кінця, не було можливості", - додав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Регіони" не виключають ще одного "виїзного" засідання парламенту

Крім того, він зазначив, що на відміну від "Батьківщини", зі "Свободи" навряд чи почнуть виходити депутати, оскільки там більш сильна ідеологічна лінія. "Досить важко уявити, що побіжать народні депутати зі "Свободи", принаймні, на даний момент, оскільки вони всі один одному відомі, за критеріями ретельно відбиралися, вони ідеологічно мотивовані", - зазначив експерт.

Також, за словами політолога, перспективи "Батьківщини" сумнівні, оскільки ті, хто хочуть захистити свій бізнес, будуть входити в інші політичні сили.

Крім того, він не назвав імен тих депутатів, яких вважає майбутніми "тушками" з етичних міркувань, хоча зазначив: "Думаю, що це явище продовжитися". "Звільнення Юрія Луценка із ув'язнення може спровокувати подальший розкол в "Батьківщині", і підсилити це явище".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Посол ЄС занепокоєний, що криза у ВР може заблокувати угоду з ЄС

Говорячи про подальшу долю Ради, він зазначив: "Рада, звичайно, непрацездатна. Або Партії регіонів вдасться взяти більшість, і взяти в свої руки ситуацію, або у них вистачить сил для тимчасового розблокування Ради. Досить імовірний достроковий розпуск".

Зараз ви читаєте новину «Звільнення Луценка може розколоти "Батьківщину", посиливши "тушкування" - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

13

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути