вівторок, 21 серпня 2012 18:51

ЗРІЗАННЯ ХРЕСТА ЗАЧЕПИЛО МІЛЬЙОНИ

  Юрій МАКАРОВ, 57 років, публіцист
Юрій МАКАРОВ, 57 років, публіцист

Активістки жіночого руху FEMEN зрізали бензопилою Поклінний хрест у центрі Києва. Його встановили в пам'ять про жертв політичних репресій НКВС. Так "феменки" підтримали росіянок із гурту Pussy Riot. Ті провели тетралізований виступ у московському храмі Христа Спасителя, щоб привернути увагу суспільства на зрощення церкви й авторитарного режиму Володимира Путіна. Росіянкам дали по два роки колонії

Не вважаю цей крок симетричним вчинку Pussy Riot. Якщо так думають у FEMEN – це на їхній совісті. Те, що зробили трійко дівчат у Москві, загалом нікого, крім служників храму, не зачепило. У нас ЗРІЗАННЯ ХРЕСТА ЗАЧЕПИЛО МІЛЬЙОНИ, бо це – символ нашої пам'яті про жертви радянського режиму. Дєвочки прийшли з пилкою, і це була конкретна шкода й наруга.

ЦЕ БУЛО ПОТВОРНО, ТОДІ ЯК У РОСІЙСЬКОМУ ВИПАДКУ – ПРОСТО НЕ ДУЖЕ ТАЛАНОВИТО. Якби там не було прізвища Путіна і якби влада не здійняла довкола цього перформенсу галас – ніхто його й не помітив би. А так укотре проявилось обличчя нинішнього російського режиму.

У FEMEN щодня якісь нові приводи для обурення. Не розумію, як їхня психіка витримує таке навантаження. Відчуваю, за великим рахунком, їм усе насправді фіолєтово. Як за Станіславським – ну не вірю я в те, що теми їхніх нібито протестів насправді їх турбують. Натомість така діяльність вимагає бюджетів. Сказати, хто їх підтримує, хто інвестує, і головне – навіщо, я не можу. Але в тому, що це від початку шоу-бізнес-проект, не маю жодного сумніву.

Цей ВИБРИК FEMEN БУВ БИ ПОДІЄЮ, ЯКБИ В НАС НЕ БУЛО ТАКИХ ПЕРСОНАЖІВ, ЯК КОЛЕСНІЧЕНКО Й ЧЕЧЕТОВ. А з ними ніякого FEMEN у принципі не треба. На тлі цих "регіоналів" губляться навіть дівчата з голими персами.

Зараз ви читаєте новину «ЗРІЗАННЯ ХРЕСТА ЗАЧЕПИЛО МІЛЬЙОНИ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути