середа, 15 серпня 2012 17:39

У назві Комуністична партія України справжнє тільки одне слово - "партія"

 

Компартія ініціюватиме зміну державного гербу та гімну України, заявив її лідер Петро Симоненко. Держава не може існувати під символом, "з яким зустрічали Гітлера під час війни і під яким вбивали невинних людей", зазначив він. Перший номер виборчого списку КПУ також переконаний, що покласти край 20-річним суперечкам щодо державної символіки можна через всеукраїнський референдум

Віктор НЕБОЖЕНКО, 57 років, директор соціологічної служби "Український барометр"

- КОМУНІСТИ ДОЗВОЛЯЮТЬ СОБІ ТАКЕ ГОВОРИТИ ПРО СИМВОЛІКУ, МОВУ, БО СУСПІЛЬСТВО Й ДЕРЖАВА НЕ ДАЮТЬ ЇМ ЗДАЧІ. СУСПІЛЬСТВО СЛАБКЕ І ХВОРЕ. А в слабкому організмі будь-яка болячка дає про себе знати.

Дивуватися з комуністів не варто. У назві Комуністична партія України справжнє тільки одне слово - "партія".  Ми, мабуть, підзабули, хто вони такі. Ці люди ніколи не приховували, що в них нема батьківщини.

Маємо справу не стільки з нахабним розгулом пострадянського, скільки з постмодерном - поєднанням непоєднуваного. В жодній країні права рука олігархічного капіталу не розказує про соціальну справедливість. А в нас весь Київ обвішаний білбордами КПУ зі словами "назад до соціалізму". І ніхто не обурюється. Країна хворіє.

Прийде час, коли теперішні 20-літні хлопчики та дівчатка, яких не зможе підім'яти режим Януковича, відмовляться приймати їхні правила гри. Не переможуть на виборах, а просто підуть у заперечення - ЗАПРОПОНУЮТЬ ІНШІ ПРАВИЛА. Таке не можна передбачити. Це стане для всіх несподіванкою. Одним прекрасним ранком всі ці гасла - "подолаємо руїну", "мертва стабільність", "повернемось до минулого" - стануть попелом. Я прекрасно пам'ятаю, як одного серпневого дня обламалася вся радянська ідеологічна машина. То чому має зберегтися ця пострадянська-постмодерна? Так станеться і цього разу, бо НІ КОМУНІСТИ, НІ ПАРТІЯ ЯНУКОВИЧА НЕ ВЕДУТЬ КРАЇНУ В МАЙБУТНЄ. Зараз вони б'ють хворого. Їхня трагедія в тому, що не можуть його добити.

Зараз ви читаєте новину «У назві Комуністична партія України справжнє тільки одне слово - "партія"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

16

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути