Ексклюзиви
четвер, 17 березня 2011 13:17

Шість випадків, коли з'їдали гроші

Шість випадків, коли з'їдали гроші

1. 165 євро мусив проковтнути минулого четверга Сандро Б. із німецького містечка Ерфурт. Зробив це із самооборони: на нього напав чоловік із вимогою віддати борг. Сандро про жоден борг не пам'ятав. Однак нападник виявився сильний, і для Сандро найкращим виходом у тій ситуації видалось проковтнути готівку: одну купюру 100 євро, дві по 20, дві по 10 та 5 євро. Пізніше в госпіталі виявилось, що купюри застряли у стравоході. Лікарі дістали їх, дивуючись, як людині вдалось ковтнути одразу шість банкнот. Сандро каже, що жодних проблем із цим не відчув - хіба "було трохи сухувато".

2. $2 тис. з'їла у позаминулі вихідні корова Роза із села Олександрівка на Одещині. Купюри лежали в годівниці. Їх заховали туди брати-близнюки після пограбування односельчанки Тетяни Мереуци. Видав братів спільник, ображений замалим "гонораром" за співучасть. Коли один із близнюків ішов показувати схованку, Роза саме дожовувала гроші. Грабіжникам загрожує по шість років в'язниці. Корова купюри успішно перетравила.

3. $11 тис. у валюті та $6 тис. у цінних паперах три роки тому зникли в біржового трейдера Дварікі Прасада з Індії. Ховаючи гроші дружини, поклав їх на тривале зберігання в банківський сейф. Однак, коли виникла потреба дістати, виявилося, що банкноти й папери перетворилися на пил: їх з'їли мурахи. Це стало кінцем трейдерської кар'єри Дварікі Прасада. Банк компенсувати втрачені кошти відмовився. Мовляв, попередження про потенційну небезпеку висить на стіні вже давно. А те, що його не читають клієнти - лише їхня проблема.

4. Верховний суд Алжиру восени 2007 року розглядав справу про віслюка, який з'їв заплачені за нього гроші. Покупець тварини так затято торгувався з продавцем, що не помітив, як "товар" з'їв його пачку грошей. Після цього сперечатися довелося про те, кому тепер належить віслюк. Продавець віддавати його не хотів. Місцевий суд вирішити справу не зміг. Верховний постановив: справа є винятковою, і найкращий вихід - заплатити продавцю віслюка його вартість із державного бюджету.

5. Наприкінці 2006 року даїшник Анатолій з міста Умань проковтнув чотири 100-доларові купюри за один раз. Вчинив так, коли "убозівці" спіймали його на отриманні останньої частини хабара. Загальний розмір якого становив $10 тис. Вимагав гроші у харківського підприємця, який перевозячи м'ясо часто порушував технологію його зберігання. З інспектором ДАІ, за угодою, щоразу, перетинаючи Черкащину, бізнесмен мав сплачувати $500. Через деякий час підприємець узяв із собою працівників УБОЗу. даїшнику, що проковтнув гроші в лікарні промили шлунок, після чого дістали решту хабара.

6. У вересні 2004-го 2 тис. російських рублів - близько 400 грн - з'їв Олександр Канатчиков, інспектор дорожньо-патрульної служби в Тульській області. Ці гроші він вимагав у водія ЗІЛа в обмін на безперешкодне перевезення вантажу. Чоловік при собі стільки грошей не мав, але за кілька годин пообіцяв дістати. За цей час він подзвонив правоохоронцям, які видали мічені купюри. Під час передачі хабара Канатчикова затримали. І хоча з'їсти гроші він устиг, речовину, якою мітили банкноти виявили в його роті, на обличчі та на руках. Олександр Канатчиков отримав два роки позбавлення волі.

Зараз ви читаєте новину «Шість випадків, коли з'їдали гроші». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути