четвер, 09 червня 2011 16:04

Шість спортивних кубків, розбитих минулої весни

1. 29 травня на мінському стадіоні "Трактор" відбулася фінальна гра за Кубок Білорусі з футболу. Змагалися "Гомель" і "Неман", перемогу й кубок здобула перша команда. Після вручення нагород, у роздягальні, захисник Ігор Мальцев не втримав трофей. Від удару об долівку відкололася деталь.

2. 22 травня Кубок Росії з футболу виборов клуб ЦСКА. Чеський нападник москвичів 21-річний Томаш Нецід у роздягальні бере трофей у руки. Підставка чаші падає на долівку. "Це не я зламав, він такий був!" - виправдовується чех.

Цей кубок ремонтували вже двічі. 2007-го його розбили футболісти московського "Локомотива". Ремонт обійшовся у понад $30 тис. Торік трофей розламався в руках двох гравців "Зеніта" із Санкт-Петербурга.

3. 16 травня амстердамський футбольний клуб "Аякс" відсвяткував перемогу в чемпіонаті Нідерландів. Воротар Мартен Стекеленбурґ і захисник Ян Вертонген вирішили показати фанатам чемпіонський трофей - так звану "срібну салатницю" - з люка автобуса. Висунулися, підняли її над головами - і зачепили дроти на перехресті. Салатниця впала під колеса автобуса супроводу, підскочила й покотилася вулицею. Серйозних ушкоджень не зазнала.

4. Того ж дня фінська збірна з хокею повернулася додому зі Словаччини. Привезли Кубок світу. Трофей винесли з літака й поставили на червоній доріжці перед трапом. Утомлений перельотом і святкуванням тренер 35-річний Пасі Нурмінен зміг вийти із салону тільки за допомогою колеги, Петрі Матікайнена. На останній сходинці трапу Нурмінен спіткнувся й упав на трофей. Від удару головою на кубку залишилася вм'ятина завбільшки з кулак. Тренер не постраждав.

5. 21 квітня мадридський "Реал" виборов Кубок Короля іспанської Першої ліги. Тріумф команда святкувала урочистим проїздом клубного автобуса вулицями столиці. Падав дощ. Захисник команди Серхіо Рамос не втримав слизьку нагороду, і та впала під колеса автобуса. Кубок "Реалу" замінили.

6. 12 квітня чемпіонат Швейцарії з хокею виграв клуб "Давос". Його нападник Діно Візер у роздягальні спробував підняти кубок над головою, але впустив його. Корпус чаші тріснув. За допомогою колег Візер обмотав кубок скотчем.

Зараз ви читаєте новину «Шість спортивних кубків, розбитих минулої весни». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути