четвер, 18 березня 2010 20:04

"Чоловікам дуже заважають думки. Жінки діють значно швидше"

  Генадій МІНКА. Народився в Харкові. Закінчив Харківський авіаційний та Інститут залізничного транспорту. У 1980-х зацікавився східними бойовими мистецтвами. Навчався у японського майстра, імені якого не називає. Створив спортивний клуб "Мінатомо". Упродов
Генадій МІНКА. Народився в Харкові. Закінчив Харківський авіаційний та Інститут залізничного транспорту. У 1980-х зацікавився східними бойовими мистецтвами. Навчався у японського майстра, імені якого не називає. Створив спортивний клуб "Мінатомо". Упродов

Коли малим ішов поруч із батьком, відчував його силу - він зможе захистити. Якось сказав мені, що не розбиратиметься з пацанами, з якими в мене проблеми. Я почав розбиратися сам.


У школі не минало і дня без бійки. Хтось міг запросто вдарити ногою в спину на сходах, щоб збити. Зараз по ОРТ показують серіал "Школа" про нинішніх учнів - тоді все було серйозніше.


Я був інтелектуально розвиненим хлопцем, який б'ється.

Бувало не міг один вийти зі школи, бо вже чекали з арматурою, щоб убити. Я брав у технічки лопату і починав лупити всіх підряд. Хапав усе, що потрапляло під руку, - палицю, цеглину. У восьмому класі мене вже не чіпали, казали - відморозок. Доводилося грати цю роль.


Якось повертався зі школи. Бачу: у друга Колі намагаються відібрати гроші. Я - туди. У бійці мені порізали куртку. Коля втік, а я з тими хлопцями потім нормально спілкувався. Бій зближує.


Честь можна захистити лише одразу. Не можна чекати.


Чоловіки стають ближчими, коли підставляють один одному плече.


Кожному подобаються цікаві дівчата. Всі дивляться на ту саму. Якби цінували потвор, то бійок, може, й не було би.


Моїм учителем був японець. У Харкові він жив під прикриттям - після того, як передав "совєтам" технологічні таємниці. Зробив так, бо його родичі постраждали від атомних бомбардувань, і він вважав справою честі помститися американцям. У КДБ на нього дивилися знизу вгору.


Раз на кілька років у одній із країн Сходу проводять турнір "Еліта". Він з'явився ще до боїв без правил. На ньому збираються різні клани: якудза, тріади. Ще за часів СРСР там мав виступати один японець. Але він травмувався, і вчитель поставив мене. Коли я приїхав і побачив тих, хто там був, подумав: "Готовченко! Мене звідси вивезуть". Учитель дозволив не виступати. Ми цілий день ходили, їли, я сказав: "Може, спробую?" Учитель відповів: "Ти ж переляканий, у тебе один шанс зі ста". Ним я і скористався. Супротивник був боєць клану Тайра, заклятих ворогів Мінамото. Я важив тоді 92 кіло. Японець, без жодного граму жиру, - 132. Дурмашина! Не минуло й хвилини, як я був синій. Я зробив так, як казав учитель: дав японцю вигравати, а коли він підбіг мене добивати - ударив у горло. Дорогою до лікарні він захлинувся кров'ю. За мою перемогу вчитель отримав 100 тисяч доларів.


На закритих боях іноді роблять великі ставки. Але не допускають серйозних травм. Тобто, щоб зламали хребта, вибили око, лишили повним інвалідом. Можуть хіба що зламати руку чи ногу.


Приходить один. Каже, що в нього є класний боєць. Домовляємося про правила, про суму. Ставили від 10 до 300 тисяч доларів. Із бою я мав процент - до 50 тисяч доларів. У 1990-х постійно відбувалися такі поєдинки, зараз рідше. Глядачів може бути і двоє. Переважно, це дуже азартні бізнесмени, яким не вистачає емоцій.

Я по-справжньому довіряю лише близьким друзям, яких не більше десяти.


1998 року на турнірі в Києві проти моїх хлопців були чемпіони світу. Коли я їх побачив, подумав, що завтра моїх пацанів повбивають. Що робити? Дзвоню знайомим у модельну агенцію. За день до турніру домовляюся із рестораном "Максим" навпроти Оперного театру, приводжу туди красунь і моїх хлопців. А вони в житті таких гарних дівчат не бачили. Починають знайомитися. Наступного дня ці дівчата прийшли на турнір. А коли на тебе дивиться красива жінка, яка тобі сподобалася - програти неможливо.


Євгена Золотарьова, після бою з яким помер Дуґлас Дейдж, у школі дівчата лупили книжками по голові. Таким він був, коли до мене прийшов. Сильний не прийде займатися,  він уже - цар. Приходить слабкий і безпомічний.


За відеоматеріали з турніру, після якого загинув Дейдж, американці пропонували мільйон доларів. Мабуть, я був напівбожевільний, бо сказав: "Ми не будемо заробляти на смерті бійця". По всьому світі газети тоді написали про "криваву збірну України". І тільки я знав, що у хлопців були діряві черевики, в яких ноги мерзли. Але ми все одно відмовилися від грошей. А бої без правил в Україні після цього заборонили.


Найдорожчий для мене бій із того турніру - єдиний, що ми не виграли. Дмитро Єлісєєв бився проти дворазового чемпіона світу з джіу-джитсу Ларі Паркера. Той здоровенний, весь у наколках, лисий. Різниця у вазі - 25 кілограмів. Після 17 хвилин суддя припинив бій, бо у Діми були страшні розсічення. А Паркер сказав, що американець на місці нашого здався б.


Я займаюся кенджуцу з жінками. Кенджуцу - мистецтво меча. Якщо жінка взяла меч, вона напевно вб'є. Жінки схожі на вовчиць, які захищають своїх дитинчат. Якщо вони щось уміють, то обов'язково застосують.


Путін подивився мій фільм "Клан М" - і закрив Ходорковського. Фільм про спецпідрозділ, який знищує сильних світу цього. Створив його ще Андропов. У кінці я поставив фразу: "Кто проповедь прочесть захочет людям, тот слаще жрать не должен, чем они. Из поэтического наследия Юрия Владимировича Андропова". Але це мої слова. Вони потрібні були для того, щоб мої друзі з ФСБ показали його кому треба. Невідомий режисер, жодної зірки. Зняв фільм у Москві. Знімав за свої гроші та друзів із клану. Заклав Mercedes. Показали його на ОРТ. Це певною мірою автобіографічний фільм. У одній із ролей зняв батька.


Я допомагаю багатьом знедоленим. Можемо побити когось, якщо людину ні за що образили.


У Франції, коли людей "опускають", вони виходять на вулицю. В Америці через підвищення цін трощать магазини. У нас мітингують тоді, як за це платять гроші.


Будь-який суспільний спротив мерзотникам - це нормально. Не буває зла меншого чи більшого. Є зло, і є добро. І добро завжди мусить бути з кулаками.


Бойові мистецтва не існують як спорт, це - саме життя. Щоб перемогти страх, треба навчитися правильно нападати, а не лише захищатися.

Коли він підбіг мене добивати - я вдарив у горло. Дорогою до лікарні він захлинувся кров'ю. За мою перемогу вчитель отримав 100 тисяч доларів

У сина найскладніше становище серед моїх учнів. Він не має права програвати. Я почав із ним займатися, коли йому було 6 років. Якось зробив показове тренування, прийшли батьки інших дітей. Мій був наймолодший і найлегший. А в нас, навіть у дітей, якщо програєш, було покарання: стаєш прямо, руки за спину і суперник має ногою тричі у груди вдарити. Це скоріше образливо, ніж боляче. Він програвав, а я знову ставив його на бій, хоча сил у нього майже не було. Чую, батьки інших шепочуться: чого він так свого сина не любить? Насправді, це вищий прояв любові батька-вчителя. Якщо буду жаліти його, мене не зрозуміють решта учнів.


Коли ламаєш супернику кістки або вивертаєш суглоба, не відчуваєш цього. У нас багато больових прийомів - людина може кричати, а ти не одразу розумієш, чи вивернув йому щось.


У мене давно не було жодних боїв чи зіткнень, навіть на вулиці - люди відчувають внутрішню силу. Достатньо слово сказати.


Якщо людина поводиться агресивно - вона вже програла. Бо не керує своїми емоціями й намагається мене налякати. Я це одразу відчуваю. Якщо людина поводиться спокійно, впевнено, не змінює тембр голосу - я відчуваю, що цей суперник небезпечний. Енергетику, силу може давати людині її шарм. Це ставить певний захист - на симпатичну людину важко нападати.


Якщо відчуваєш, що бійка неминуча - на кожного суперника налаштовуйся, як на чемпіона світу.


Ми завжди боремося за жінку. Навіть коли змагаємося за свої амбіції, підсвідомо думаємо про неї. У кожній моїй перемозі брала участь жінка, і кожна моя перемога пов'язана з жінкою, присвячувалася їй. Так у всіх бійців, якщо вони мають достойну жінку. Інша справа, що їх, як і гідних чоловіків, лишилося небагато.


Часто показують жінок Кличків. Вони в залі сидять, переживають. І це додає сили. Адже чоловік завжди мусить захищати жінку - це закладено в ньому. Хоча жінки переважно сильніші за чоловіків. У Мао Цзедуна був загін жінок-кулеметниць. Вони виконають будь-який наказ чоловіка, якому вірні. Чоловікам дуже заважають думки. Жінки діють значно швидше.


Достойна жінка передусім вірна своєму чоловікові.


Почав курити, як втратив дуже близького друга. Із моїх учнів ніхто не курить. Таке робити можна у старості, коли вже народив здорових дітей.

Зараз ви читаєте новину «"Чоловікам дуже заважають думки. Жінки діють значно швидше"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути