четвер, 12 серпня 2010 11:25

П'ять пригод, що сталися через спеку

В Україні триває найспекотніше за останні 130 років літо. У червні-липні стовпчики термометрів показували +37С, а на початку серпня понад +40С. По всій країні гасять півсотні лісових пожеж. Під Києвом горять торф'яники та сміттєзвалища.


1. 9 серпня на Одеському виноробному заводі в селищі Таїрове прорвало цистерни з виноматеріалами. Через спеку ємності нагрілися, рідина забродила сильніше - почали інтенсивніше виділятися винні пари. Вибухом зірвало клапани в цистернах, брага затопила десятки місцевих дворів і городів. На вулицях стоїть сморід, злітаються мухи. Таїровці вимагають від керівництва заводу компенсацій.

 


2. 19 липня опівдні в кількох мікрорайонах Києва зникло світло. Вимкнулася ціла мережа підстанцій, що забезпечує струм на Подолі та Виноградарі. Це сталося через перевантаження ліній електропостачання. Кияни масово ввімкнули кондиціонери, вентилятори, холодильники - того дня на вулиці трималася спека близько +35?С. У районі Контрактової та Поштової площ у магазинах відключилися касові апарати, стала робота в офісах. Пошкодження ліквідували о 16.30.


3. 18 липня о 14.30 понад два десятки тролейбусів за маршрутами N18 іN 25 зупинилися на столичній вул. Фрунзе. Надворі температура сягала +37?С, через це перегорів трансформатор і в лінії зникла напруга. Без транспортного сполучення опинилися жителі Виноградаря й Куренівки. Людям довелося користуватися маршрутками й трамваями. Машини вишикувалися на кілька кварталів. Рух тролейбусів відновили за кілька години.

4. 10 червня близько шостої вечора на столичній вул. Мельникова в тютюновому кіоску вибухнув балон із газом. Його тримали для обігріву взимку, але літньої спеки він не витримав - того дня було +32С. Постраждали двоє продавців кіоску та троє перехожих - порізалися осколками.

5. 16 червня червня в Дніпродзержинську перекрили єдиний міст через Дніпро. Від спеки на ньому розплавився асфальт, на дорозі з'явилися глибокі тріщини. Посеред проїжджої частини піднялися плити. Увесь транспортний потік скерували через дамбу, водії щодня стоять у багатокілометрових заторах. На 15 км у середньому подовжилися рейси маршрутників. 2 млн грн необхідно на ремонт дороги.

 

Зараз ви читаєте новину «П'ять пригод, що сталися через спеку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути