середа, 28 грудня 2011 18:46

Парламентські вибори: "Свобода" та "УДАР" не пройдуть

 

Віктор НЕБОЖЕНКО, 57 років, політолог:

- У нас буде спільна з Росією мода: навесні Путін там сфальсифікує президентські вибори, а наша опозиція заговорить про фальсифікації парламентських виборів у жовтні.

Буде дуже багато людей, які боротимуться на мажоритарних округах, не матимуть ніякого стосунку до опозиції, але будуть ображені. Бо все робитиметься через адмінресурс, жорстку поведінку влади. Таких ображених по країні набереться величезна кількість. Казатимуть: "Як же так - ми боролися, а нас так грубо викинули з виборчого процесу?". Рейтинг Януковича від цього суттєво постраждає. Це перша тенденція.

Афганці, чорнобильці, підприємці - рухи невеликі, але крикливі

Друга - під час чемпіонату Євро-2012 багато політичних сил скористаються присутністю міжнародних спостерігачів, журналістів і намагатимуться створити свої великі й маленькі майдани. Це й афганці, і чорнобильці, і підприємці - рухи невеликі, але крикливі. За рахунок цього зможуть провести до парламенту своїх мажоритарників.

Імовірно, нова Верховна Рада не буде такою, як хочеться Адміністрації президента. Партія регіонів прагнутиме отримати більшість, але це не вдасться. Шукатимуть партнера. Ним може стати "Фронт змін". Не виключено, що партія Яценюка матиме рейтинг нижчий, ніж "Батьківщина", а відсоток на виборах отримає вищий. "Батьківщина" почне говорити про фальсифікації, на що їй скажуть: ви ж проголосували за новий закон про вибори, вас же все влаштовувало.

З великою натяжкою до парламенту можуть потрапити комуністи. "Свобода" та "УДАР" Кличка не пройдуть. Канал "Інтер" і "РосУкрЕнерго" Фірташа, напевно, просуватимуть якусь свою "телевізійну партію", щоб вона приєдналася до партії влади.

 

Зараз ви читаєте новину «Парламентські вибори: "Свобода" та "УДАР" не пройдуть». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

17

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути