середа, 04 квітня 2012 18:46

Обама, Медведєв, Путін, Саркозі - підслухані розмови лідерів держав

 

Політичні противники президента США 50-річного Барака Обами звинувачують його у зраді національних інтересів. Він нібито попросив у російського президента Дмитра Медведєва поступок під час розміщення в Європі радарів і ракет американської протиракетної оборони. Натомість Обама пообіцяв "бути гнучкішим", коли його переоберуть на другий термін.

- Усі ці питання, зокрема про протиракетну безпеку, усе можна вирішити, але він повинен дати мені простір, - сказав Обама впівголоса Медведєву.

Сидячи у кріслах, вони нахилилися один до одного.

- Так, я розумію ваше послання про простір. Простір для вас, - відповів росіянин.

- Це мої останні вибори. Після них у мене буде більше гнучкості.

- Я розумію, я передам цю інформацію Володимиру (Путіну. - "Країна").

Розмова відбулася перед самітом з ядерної безпеки у Сеулі, столиці Південної Кореї. Обама і Медведєв спілкувалися сам на сам. Потім для протокольної зйомки впустили репортерів. Президенти не зауважили, що журналісти ввімкнули мікрофони.

1. - Бачити його не можу, цього брехуна! - сказав французький президент Ніколя Саркозі про ізраїльського прем'єра Беньяміна Нетаніягу. Розмову між Саркозі та Бараком Обамою перед початком прес-конференції на саміті G20 у Каннах підслухали завдяки технічному збою, що ввімкнув мікрофони.

- Ти втомився від нього, а мені доводиться мати з ним справу щодня, - відповів президент США

2. - Це катастрофа. Хто її знайшов? Вона з тих зациклених, які постійно твердять, що голосують лише за лейбористів, - обурювався британський прем'єр-міністр Ґордон Браун після зустрічі з пенсіонеркою Джилліан Даффі під час виборчої кампанії у квітні позаторік. Виявилося, аудіо його розмови в автомобілі з помічником транслювали в прямому ефірі телеканалу  Sky News. Перед цим Браун 5 хв розмовляв із жінкою перед телекамерами, увесь час їй усміхався.

3. - Привет передайте своему президенту! Оказался очень мощный мужик! 10 женщин изнасиловал! Я никогда не ожидал от него! Он нас всех удивил! Мы все ему завидуем!, - сказав російський президент Володимир Путін 2006 року про ізраїльського колегу Моше Кацава. Після спільної прес-конференції Путіна та ізраїльського прем'єра Ехуда Ольмерта, журналісти не встигли вимкнути мікрофони. Із грудня 2011-го Кацав відбуває 7-річне ув'язнення за зґвалтування підлеглих.

4. - Мої співвітчизники, американці! Радий повідомити вам, що я підписав закон, за яким Росія назавжди буде поза законом. Починаємо бомбити через 5 хвилин, - заявив президент США Рональд Рейган 11 серпня 1984 року. Він готувався до виступу в ефірі National Public Radio. Коли перевіряв звук, жартома частково перефразував свою промову. Запис просочився у пресу. Після цього радянські війська кілька місяців перебували в повній бойовій готовності.

Зараз ви читаєте новину «Обама, Медведєв, Путін, Саркозі - підслухані розмови лідерів держав». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути