середа, 28 березня 2012 17:09

На ветерана війни держава видає 40 грн на лікування, а на чиновника - 350

 

Соціальні ініціативи, проголошені президентом Віктором Януковичем, є початком відновлення в країні соціальної справедливості. Про це заявив прем'єр-міністр Микола Азаров.

Петро РЯБЕНКО, 48 років, юрист громадської організації воїнів-афганців "Ніхто, крім нас".

- Ще Ніцше описав нашу ситуацію - декаданс. Непорядні люди через засоби масової інформації розповсюджують неправду. А проста людина в ній не може розібратися.

Замість "соціальних ініціатив" Азарову і Януковичу варто було б подбати про дотримання закону. Римські юристи ще в античні часи стверджували: коли закінчується закон, починається тиранія.

Жодній нормальній людині не може подобатися, що її годують з руки, подають милостиню. Влада називає категорії тих, кому мають збільшити виплати - виходить, весь народ випрошує в Азарова нещасні копійки. І ці подачки узаконив Конституційний суд, надавши право Кабміну вручну розподіляти кошти. ХТО КРАЩЕ ПОПРОСИТЬ І СЛИНЯВІШЕ ПОЦІЛУЄ РУКУ БАРИНУ - ОТРИМАЄ БІЛЬШЕ.

Ми ж боролися й боремося не за пільги або якісь гарантії, а за неухильне дотримання законодавства. Ось, наприклад, мій друг - ветеран Афганістану, інвалід I групи. Згідно з законом "Про статус ветерана війни" він щороку до 9 Травня має отримувати тисячу доларів. Це - окрема виплата. Але жодного разу за 15 років він не отримав більш як 100 доларів. За жодної влади! ЖОДНА ВЛАДА НЕ ВИКОНУВАЛА ЗАКОНУ. І Кабмін Тимошенко, і Кабмін Азарова своєвільно ці виплати зменшили. А це ж кримінальний злочин - перевищення службових повноважень.

Нам кажуть про соціальні ініціативи. Мовляв, дивіться - попередники давали по 100 доларів, а ми дамо по 110. А закон же насправді вимагає - 1000. Оце їхнє "відновлення справедливості". І таке кругом. Це - тиранія, а вони ще й хизуються.

Про яку взагалі соціальну справедливість може йтися? Чиновники державну зарплату й доплату з бюджету отримують. Беруть усе до копійки, а всій країні брешуть, що в нас тяжкий економічний стан і пільговики "з'їдають" бюджет.  НА ОДНОГО ВЕТЕРАНА ВІЙНИ ДЕРЖАВА ВИДАВАЛА 40 ГРИВЕНЬ НА ЛІКУВАННЯ, А НА ОДНОГО ЧИНОВНИКА - 350. Я Тігіпка запитую: ви бачите тут соціальну справедливість? Він мені й пояснює: ви ж усі разом не хворієте, вам вистачить. А вони що, хворіють усі разом?

Зараз ви читаєте новину «На ветерана війни держава видає 40 грн на лікування, а на чиновника - 350». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути