середа, 02 березня 2016 12:55

Лубутени

"Мені байдуже, що ви думаєте. Байдужі ваші злобні коментарі – типу лабутени, силікони, папік. Ви не в силі повпливати на моє життя. А ось ваше життя назавжди залишиться убогим, повним ненависті один до одного", – написала 9 лютого у Facebook 34-річна Дана Орленко з Івано-Франківська. Після цього знищила свою сторінку.

Вона – дружина місцевого олігарха Володимира Орленка. Напередодні припаркувала свій білий Nissan Juke у недозволеному місці. Отримала зауваження від поліції.

– Я зараз зроблю один дзвінок нахер, і ти зараз вже не будеш на цій новій роботі, – погрожувала у відповідь.

Поліцейські виклали відео спілкування в інтернет. Підписали: "Дана звикла паркуватися, як ТП. Матюкається, скільки витримують ботексні губи. Дана грубо хамить поліцейським. Дана має силікований бюст та силіковані мозги. Дана – бидло. Не будь, як Дана".

Користувачі соцмереж охрестили жінку "Даною на лабутенах"

Жіночі туфлі з червоною підошвою на підборах 12–14 см і платформі спереду продає французький дизайнер Крістіан Лубутен, 52 роки. Виготовлені з екзотичних порід шкіри, мають мереживо ручної роботи та стрази Сваровські. Ідея виникла, коли працював над новою моделлю балеток. Помітив, що асистентка фарбувала нігті червоним лаком. Вирішив покрити ним підошву взуття. 5 вересня 2012 року Лубутен отримав ексклюзивне право на використання червоної підошви. Відтоді його називають "взуттєвим королем".

Від $700 до $7000 коштують туфлі Лубутена у фірмових магазинах. Їх носять Брітні Спірс, Крістіна Аґілера, Мадонна, Сандра Баллок. Дженніфер Лопес присвятила туфлям пісню Louboutins.

 

– Лубутени є символом успішності та сексуальності, – говорить французький фотограф Кхунг Нгуєн. – Їх можна поєднувати з джинсами, сукнею-футляром, спідницею. Пасують жінкам і з короткими стрижками, і з довгим волоссям.

На серії знімків Нгуєна лубутени стрибають із парашутом, ковзають по воді, керують упряжкою надувних песиків, мчать на скейтах, замерзають у царстві льоду. А ще потрапляють до сюрреалістичних світів, що нагадують чи то Країну Чудес Льюїса Керролла, чи то полотна Сальвадора Далі.

Christian Louboutin також випускає червоний лак для нігтів. Його продають у флаконі, що має форму високої шпильки. Колір такий насичений, начебто ніготь 20 разів покрили звичайним лаком. А помаду від Лубутена можна носити на шиї як підвіску.

23 млн осіб переглянули кліп "Экспонат" російського гурту "Ленинград" на сайті YouTube.com за два тижні. У відео йдеться про дівчину, яка збирається на побачення. Щоб справити враження на багатого кавалера, випрошує в подруги "лабутени" – так перекручує назву взуття:

Водил меня Серёга на выставку Ван Гога.

Там было тёлок много и нервы, как канат.

Но я не недотрога, дала понять с порога:

На выставке Ван Гога, я – главный экспонат!

На лабутенах-нах… и в охуительных штанах.

Дівчата, які 13–14 лютого прийдуть у лубутенах до московського Центру дизайну ARTPLAY, зможуть безкоштовно оглянути виставку робіт Вінсента Ван Ґоґа "Полотна, що ожили". Таку заяву зробили організатори заходу. Вхідні квитки коштували 450–550 рублів – 150‑185 грн. Представники Christian Louboutin у Росії попросили не використовувати назву бренда. Мовляв, це є порушенням авторських прав. Тоді оголошення змінили. Безоплатно впускали відвідувачок, що мали взуття на підборах не менш як 10 см.

– Наше суспільство куди охочіше заковтує "Лабутени" з матом ворожою мовою, ніж нашу пісню "Січове військо", – каже лідер гурту "ВВ" Олег Скрипка, 51 рік. – У той час у нас війна на Донбасі триває. Це лише маленький приклад, щоб показати – з яких причин країна зараз у занепаді.

"Сьогодні хтось буде жерти свої лабутени", – написав нардеп 43-річний Андрій Тетерук у Facebook 17 лютого. Того дня Верховна Рада розглядала питання про відставку Кабінету міністрів. Лідер "Батьківщини" 55-річна Юлія Тимошенко прийшла на засідання з новою зачіскою, мала взуття на підборах. Користувачі соцмереж охрестили її "школяркою на лабутенах".

"Карлик Путін взув лабутени", – коментують користувачі інтернету зустріч президента Росії 63-річного Володимира Путіна з білоруським колегою 61-річним Олександром Лукашенком у Сочі 5 лютого. Путін на 20 см нижчий від Лукашенка. Аби на це не звертали уваги, взув туфлі на високій платформі.

Поет і перекладач 56-річний Микола Паламарчук присвятив цій зустрічі вірш "Лабутени":

Вождь світанки геть не любить –

Адольф будить: Здавайсь, рус!

Як нацист, скривляє губи,

Немов Йосип рудий вус.

Взув на виріст лабутени,

Клаб малиновий убрав,

Псом залаяли сирени,

Та й на здибання помчав.

Плакати з жіночими ногами в лубутенах розвісила бельгійська антиісламістська партія "Фламандський інтерес". Навколо щиколотки намальовані лінії, є напис "Вітається шаріатом…", а біля лінії на стегні – "… закиданням камінням". Крістіан Лубутен поскаржився до суду. Після цього партія виготовила нові плакати. На ногах ті ж гасла, але взуті вони в туфлі з жовтою підошвою.

"Як мене дістала її лабунутість – цілий день сидить біля телевізора, потім фарбує губи і йде тусуватися", – пише користувач родинного інтернет-форуму "Сімейка" про дружину. "Лабуднем" називають стан похмілля після гламурної вечірки. "Лабудаун" – модно вбрана людина, що не вирізняється інтелектом.

Зараз ви читаєте новину «Лубутени». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути