вівторок, 04 грудня 2012 18:37

Дограємося до 20 – 30 грн за долар на чорному ринку. І потім, через паніку, матимемо дефолт

  Олексій ЛУПОНОСОВ, 32 роки, керівник Українського банківського порталу
Олексій ЛУПОНОСОВ, 32 роки, керівник Українського банківського порталу

Депутати-"регіонали" пропонують Верховній Раді ухвалити закон про податок на продаж іноземної валюти. Це нібито має припинити валютні спекуляції. Першу пропозицію про 15 відсотків податку депутати не підтримали. Тепер пропонують ухвалити 10-відсотковий податок

Для людини такий податок рівнозначний тому, що забрати в неї мішок цукру чи крупи. Українці поназбирували кошти в іноземній валюті, бо мають недовіру до гривні. Бояться вкладати в неї, коли в магазинах ціни весь час зростають. Та й чимало тих, хто заробляє за кордоном, тримають заощадження в доларах або євро.

Зрозуміло, що влада має дефіцит бюджету в кілька мільярдів гривень, а також дефіцит торговельного сальдо. Терміново потрібні гроші, а взяти – ніде. І запроваджують податок на валюту, щоб цими коштами перекрити нестачу. Але ЧОМУ ГРОМАДЯНИ УКРАЇНИ МАЮТЬ ВІДПОВІДАТИ ЗА ПОМИЛКИ УРЯДУ ТА ПРЕЗИДЕНТА? НАЗВАТИ ТАКИЙ ПОДАТОК КРАДІЖКОЮ – НАДТО М'ЯКО. ЦЕ – ЕКоНОМІЧНЕ й ПОЛІТИЧНЕ ШАХРАЙСТВО. Це методи НКВС, радянської планової системи, Північної Кореї – але ніяк не ринкової економіки.

Хто такий Хомутинник (Віталій Хомутинник, автор законопроекту про 15% податку. – "Країна")? Він що, доктор економічних наук? Чому влада не питає думки науковців, економістів? Чому не зробити робочу групу, обговорити по-людськи? Але уряд і Нацбанк вирішують тільки теперішні завдання, про майбутнє ніхто не думає.

Ми знецінюємо гривню, якщо робимо цей крок. Її ж ніхто не поважатиме! Хто в неї вкладатиметься? ЯКЩО КУРС ТРЕБА ТРИМАТИ ЗА ШКІРКУ, ЦЕ ОЗНАЧАЄ, ЩО В НАС НЕМА ВАЛЮТИ.

Що гривня вже така дерев'яна, як колись був радянський рубль. Із такою централізацією, з таким податком будемо його мати. А якщо повернемося до ринкової економіки, то люди побачать, що курс – не штучний.

Навіть якщо він стане 9 – 10 гривень за долар. А так дограємося до 20 – 30 на чорному ринку. І потім, через паніку, МАТИМЕМО ДЕФОЛТ

Зараз ви читаєте новину «Дограємося до 20 – 30 грн за долар на чорному ринку. І потім, через паніку, матимемо дефолт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

15

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути