четвер, 26 травня 2011 17:50

Читачі висловлюються про матеріали, які їм запам"яталися у попередніх номерах журналу "Країна"

Хотіли поїхати в Крим цього року. Коли побачили розцінки, зрозуміли, що дешевше в Болгарію. Відпочинок на трьох у готелі з дворазовим харчуванням на 10 днів коштуватиме 400 євро. Ще й якась спеціальна програма для малої окремо.

Сергій, 34 роки, водій, Ужгород

Багато разів пропонувала батькам завести корейських поросят. Казала, що їх можна влітку потримати, щоб вони паслися, а на зиму - сєкір-башка. Батьки не захотіли. "Де їх тут випасати? На подвір'ї чи на городі? А якщо треба щодня їм траву рвати? Не хочемо таких, краще хай наші привичні будуть, які все їдять". Покажу їм фотку того кнура. Може,  передумають.

Вікторія ПАЛАМАРЧУК, 36 років, Вінниця

Був за контрактом у Гренландії півроку. Думав, що дахом поїду. Чоловіки збираються після роботи на пиво й починають розмовляти на філософські теми. Жінок ніколи не обговорювали, не билися. Усі невдоволені життям, але розважатися не вміють. А до того я дивувався, чому ніхто не їде на другий термін, хоч гроші пропонують хороші.

Василь Клочко, 45 років, інженер, Одеса

Приніс дружині в пологовий вату й зеленку. Одна породілля не мала своєї, так медсестри позичали в інших. Навіть ганчірку для підлоги з дому приніс, бо лікарняна була аж гнила. У цей час святкували ювілей "Шахтаря".

Олександр, 31 рік, Донецьк

Ми у норвезькій тюрмі побачили б більше прав і свобод, ніж у нас на волі. Це й показує наше суспільство: одні грабують і брешуть, а інші мовчать.

Олександр, Вінниця

Почитаєш про такі "експерименти" - то вже точно пропаде віра в людей. Раніше я майже завжди позичала, коли просили. А зараз - ні, бо з дуже "поставленими" словами та інтонаціями жебрають. Та мені соромно, як не даю грошей.

Туся, Київ

Як людина, що опинялась у такій ситуації й неодноразово гідно з неї виходила, раджу читачам врахувати помилки журналіста. Не можна: казати людям "дайте", залишатись анонімом і, звісно ж, просити неконкретні й великі суми. Бо буде враження, що ви самі не знаєте, скільки вам потрібно. Також треба обирати цільову аудиторію. Наприклад: гарно вдягнена людина підходить до перехожих - переважно жінок віком від 35-45 років, бажано з дітьми. Каже приблизно такий текст: "Добрий день, вибачте, будь-ласка, можна хвилину вашої уваги... Подонки-бандити витягли в метро гаманець, я живу в сусідньому районі - можу попросити позичити мені 1,5 гривні? Ось мій номер телефону, дайте ваш і я обов'язково вам при нагоді поверну". Практика показує, відмов при такій інструкції навіть у кризові часи - 5-10 відсотків.

Н., Одеса

У Львові на вокзалі підійшла старша жінка з Вінниччини з онуком. Одразу було видно, що працює вчителькою. Починає говорити, соромиться, плаче, паспорт показує. Я й не одразу зрозумів, що сталося, поки сумку порізану не побачив. Купив їм квитки, води на дорогу. Малого погодував. Вона відпускати не хотіла, просила адресу залишити, щоб потім мені гроші повернути. Але за таке не можна грошей назад брати. Не знаєш, що з тобою чи з твоїми дітьми може статися.

Віктор, 46 років, зварювальник, Кам'янко-Бузький район на Львівщині

Сидить старець біля магазину й клянчить: "Да-а-айте копієчку". Перехожий: "Відчепися, нема в мене копієчки, є сотня". Старець: "То я здачі дам!"

Григір КОПИСТКА, Київ

Зараз ви читаєте новину «Читачі висловлюються про матеріали, які їм запам"яталися у попередніх номерах журналу "Країна"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути