четвер, 17 листопада 2011 17:30

"Біблія написана під тих, хто має владу", - Валерій БОНДАРЕНКО

Заздрю сам собі, що мав такого батька. В нього був гараж, машина, ремонтував автомобілі в знайомих, сидів іноді з друзями у дворі за пляшкою горілки. Але ніколи не дозволив собі сказати матюк. Був уроджений інтелігент.

Першу зарплату отримав за підрізання кущів у 9 років. Три місяці працював. Усю, а це було 36 рублів 61 копійка, витратив на книжку "Початкова зоологія", видання 1831 року.

Спостерігав, коли сімейні люди зустрічають нову любов. І починається: жінку-чоловіка не любить, а піти не може, бо є діти. Усе закінчується тим, що коли дитина виростає, батьки пред'являють до неї завищені вимоги, воліють бачити генія. А на практиці Ейнштейна не виходить. Тоді старші починають підсвідомо звинувачувати нащадків у тому, що вони нібито зіпсували їм життя. Ми ж для вас... А у відповідь чують: "А ми вас не просили".

Будь-які проблеми в родині й між людьми краще проговорювати. Але не треба аж занадто детально все казати. Знання не завжди корисні.

Не зміг вступити у Харківський університет на біофак. Біологію здав на відмінно, а за математику вимагали ящик коньяку. Принципово не дав. Поставили "двійку".

Будь-які проблеми в родині й між людьми краще проговорювати. Але не треба аж занадто детально все казати. Знання не завжди корисні

У мене в інституті патанатомію викладав Ігор Щетинський. Поєднував професорську діяльність із посадою регента Свято-Покровського монастиря в Харкові. Він розумів, що ми ніколи не вивчимо його предмета. Часто казав: "Ви до мене прийшли всі дурні й ідіоти, такими й підете. Я й то знаю предмет максимум на "четвірку". Якщо бачив, що студент - бовдур, то й питання задавав відповідні. Міг спитати на екзамені, як звуть коханця Мальвіни. Відправляв на перездачу по три-чотири рази. Змушував людину якось діяти, розвиватися, думати. Усіляко намагався вивести ледачих зі стану кретинізму. Міг послати студента до  професора, з яким конфліктував, щоб той переказав опоненту: "Ви - дурень". Той ішов, казав і отримував заслужену "трійку". Коли ж хтось трохи знав предмет, задавав питання по темі й ставився поблажливо.

Я хотів залишитися в Щетинського лаборантом, аби й далі чути його розповіді, теорії. Він мав неординарні погляди. Наприклад, розповідав про лікування раку методом голодування. Досі зберігаю конспекти його лекцій.

Пішов у декрет, щоб мати змогу годувати родину. Зарплата в 120 рублів мене не влаштовувала.

Моя квартира раніше була частиною конюшні. У 1700-х тут були стайні Петра І. Він тоді зі шведами воював.

Інтер'єр гармонійний, коли намагаєшся оточити себе тим, що приємно бачити.

Антикваріат - це інвестування грошей. У моїй квартирі - не антикваріат. Це милі серцю речі, що несуть якісь спогади, енергію.

Мене страшенно гнітила відсутність вибору, коли в другому турі президентських виборів залишилися Янукович і Юля.

Трагедія Ющенка в тому, що його не зрозуміли.

Останній Сорочинський ярмарок - це виставка китайських товарів. Самобутніх майстрів я там майже не побачив. Китай уже робить вишиванки, домовиків, кераміку. Вперше ми з дружиною нічого звідти не привезли.

Найстрашніше в житті - пережити своїх дітей. Я боюся. І хотів би ще мати сина чи доньку, але страшно

Найкращі блошині ринки - в Європі. У Чехії, в Іспанії, де не було комуністичних революцій, у родинах є речі кількасотрічної давності. У нас же революція знищила психологію людей і самих людей, поламала їх. У них украли все красиве і яскраве, замінивши його на чорне й безлике.

За рік роблю сім-вісім ляльок. Усе залежить від настрою. Я нікуди не поспішаю. Ляльки - це не спосіб заробляння грошей.

Усі мої ляльки - в єдиному екземплярі.

Японці на потилицях ляльок ніколи не пишуть виробника й номер партії. Бо це жінки. За їхньою культурою, шия жінки - найгарніша частина, її не можна оскверняти написами.

У мене не виходить постійно говорити українською. Повинна бути певна атмосфера навколо або шалене прагнення стати таким, як усі.

Вірю в Бога, в церкву - ні. Церква - це посередник між людиною і Богом, а вірити треба без посередників.

Біблія написана під тих, хто має владу.

Секрет успіху - новизна.

Найстрашніше в житті - пережити своїх дітей. Я боюся. І хотів би ще мати сина чи доньку, але страшно.

Зараз ви читаєте новину «"Біблія написана під тих, хто має владу", - Валерій БОНДАРЕНКО ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути