субота, 23 лютого 2013 19:06
Олександр Гайдаш
Олександр Гайдаш
Екс-форвард "Таврії" та "Металурга" (Маріуполь)

Найважче становище було у "Дніпра"

Київське "Динамо", дніпропетровський "Дніпро" і харківський "Металіст" припинили боротьбу у Лізі Європи на стадії 1/16 фіналу.

Командам було під силу пройти далі. Після перших матчів найважче становище було у команди Хуанде Рамоса, але не можна сказати, що за моментами, грою, самовіддачею "Дніпро" виглядав слабшим від "Базеля". Територіальна перевага була на боці дніпропетровців. Трохи запізно команда забила перший гол у ворота Яна Зоммера. Так все могло б бути по-іншому.

На гравців трохи тиснув рахунок першого матчу. Поспіх призвів до того, що футболісти не змогли відзначитися у першій половині гри. За всіма показниками "Дніпро" був на голову вище, ніж "Базель".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Дніпро" і "Металіст" завершили виступи в Лізі Європи

У "Динамо" схожа ситуація. Домашня нічия у першому матчі не дозволила команді Олега Блохіна пройти далі. На "Олімпійському" кияни заслуговували тільки на перемогу. Це однозначно. У Бордо динамівці також володіли територіальною та ігровою перевагою, створювали моменти, але не могли їх реалізувати. Це проблема багатьох клубів. Так трапляється, що м'ячу вже нема куди діватися, а він все одно не залітає.

"Динамо" часто пропускає голи після стандартних положень. Ця тенденція повторюється з року в рік. Не думаю, що у команді на це не звертають уваги. Тим не менше, футболісти знову пропустили гол після стандарту і вилетіли від "Бордо".

Всі і так розуміють, що зараз наші команди грали у турнірі свої перші офіційні матчі. Візьмемо "Металіст". З "Ньюкаслом" можна було грати і одночасно - ні. "Сороки" мають ігрову практику у чемпіонаті Англії, а харків'яни проводили тільки товариські матчі на зборах. Хоча епізодами, особливо у першій частині гри і у виїзному матчі команда Мирона Маркевича показала, що готова. Правда не на весь поєдинок, а на 45-60 хвилин.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Динамо" програло "Бордо" і вилетіло з Ліги Європи

Сьогоднішній "Ньюкасл" цілком по зубам "Металісту", якби матч проходив в інший час. Наприклад, у березні. З іншого боку можна було раніше розпочати підготовку до цих ігор. 20-25 років тому всі команди починали працювати на зборах 3 січня. Заради важливого матчу можна було гравців зібрати на тиждень раніше.

Варто звернути увагу на той факт, що три російські команди вийшли в 1/8 фіналу Ліги Європи. Ми свою трійку у цьому турнірі втратити. Тепер "Динамо", "Дніпро" і "Металіст" всі сили кинуть у боротьбу за друге місце у чемпіонаті України. Команда Рамоса ще змагається за національний кубок.

Якщо говорити про осінню частину чемпіонату, то я б срібні медалі віддав "Дніпру". Зараз же важко сказати, як зимова пауза вплинула на клуби. Хочеться, щоб все вирішувалося на футбольному полі, а не за його межами. Зрозуміло, що перше місце нікуди від донецького "Шахтаря" не дінеться. Наскільки я пам'ятаю, це вперше в Україні розгорнеться така боротьба за друге місце.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Далі без України. Визначилися всі пари 1/8 фіналу Ліги Європи

Хто краще підготується, той і випередить інших. Все буде залежати від стану команд, від того чи в них все виходимите добре чи дуже добре. Стати другою заслуговує кожна з команд.

Ще відкрите питання з "Шахтарем" у Лізі чемпіонів. У Дортмунді "гірникам" потрібно забити першими і не пропустити. Якщо команда Мірчі Луческу переможе "Боруссію" на виїзді, то для мене це не стане неочікуваністю.

Зараз ви читаєте новину «Найважче становище було у "Дніпра"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути