середа, 19 вересня 2012 21:00
Олександр Гайдаш
Олександр Гайдаш
Екс-форвард "Таврії" та "Металурга" (Маріуполь)

У Суркіса немає шансу не довіряти Сьоміну

Київське "Динамо" поступилося французькому ПСЖ з рахунком 1:4 у матчі першого туру групового етапу Ліги чемпіонів. Не можу сказати, що поразка була для мене очікуваною. Від українських клубів у єврокубках завжди очікуєш позитивного результату. Від киян всі чекали іншої гри, особливо колишні гравці команди, які хочуть бачити старе "Динамо". Напевне, на цьому потрібно трохи заспокоїтися. Адже такого "Динамо" вже не буде. Візьмемо для прикладу Росію. Такого "Спартака", який був у 90-х роках, більше не буде.

Хочеться, щоб вболівальники думали про сьогодення і завтрашній день. Ще раніше президент "Шахтаря" Рінат Ахметов озвучив завдання для своєї команди — виграти Лігу чемпіонів. Від Ігоря Суркіса ми такого не чуємо. Він реально розуміє, що зараз команда немає тих ресурсів, щоб виграти такий турнір. Хорошим результатом для киян буде вихід з групи.

У Парижі команда Юрія Сьоміна поступилася супернику насамперед у психологічному плані. Жоден гравець "Динамо" не зміг проявити себе на футбольному полі. Спочатку Михалик помилився з вибором позиції і привіз пенальті. У випадку з другим голом, гравця суперника залишили без нагляду при подачі кутового. Коли забивали четвертий гол, то мала місце позиційна помилка оборони. Коваль також не зміг виручити. Ось ці разові маленькі єдиноборства привели до пропущених голів. Командної гри у "Динамо" не вийшло. Все це призвело до розгромної поразки.

Якщо сьогодні знищити гравців потоком критики за цю поразку, то невідомо, як футболісти будуть з цього вибиратися. Попереду у "Динамо" ще п'ять матчів. Свого часу "Металіст" програв "Спартаку" з рахунком 7:0. Наставник харків'ян Євген Лемешко після матчу сказав, що краще за один матч пропустити сім м'ячів, ніж сім разів програти з мінімальним рахунком.

З поразки від ПСЖ потрібно зробити правильні висновки. Надалі важливо ставити суперника у незручне становище, з якого йому буде важко вибратися. Треба працювати у цьому напрямі, а не зациклюватися на ПСЖ чи домашньому матчі з "Боруссією" (Менхенглабдах).

Завдання у "Динамо" очевидне — вийти з групи. Футболісти мають жити цією ідеєю, а 1:4 від ПСЖ хай залишається у минулому. Вся боротьба ще попереду. Після четвертого туру можна буде про щось говорити. ПСЖ, "Порту" і "Динамо" класом стоять вище, ніж динамівці Загреба, але все може вирішити одна конкретно взята гра.

У Суркіса сьогодні немає шансу не довіряти Сьоміну. Він вивів команду у груповий етап Ліги чемпіонів. Програна одна гра. Президент не хоче рубати наставнику голову і ставити команду у незрозуміле становище. Кращого на місце Сьоміна на сьогодні не бачу. Недоцільно зараз говорити про альтернативу на його місце. У першу чергу президенту. Так, він не очікував такої блідої гри і такого результату. Думаю, він сподівався на нічию. Все залежить від подальших матчів. У киян були і гірші ігри, але життя на цьому не зупинялося. Президент має бути готовий до поразок і до подальшої боротьби.

Зрозуміло, що матч з ПСЖ програний без боротьби. Поразки бувають у всіх клубів. Питання у тому як програти. Так як це зробило "Динамо", це трагічно і це насторожує. Команда два сезони не брала участі у Лізі чемпіонів. Можливо футболісти трохи відвикли від турніру за цей час.

Зараз головне не переборщити з післяматчевими висновками, щодо гравців з боку тренерського штабу і керівництва клубу стосовно тренерів. Ця піраміда має бути єдиною. Буде розбір матчу і розмова, можливо навіть на підвищених тонах.

На Євро-2012 Хачеріді грав проти Ібрагімовича. Правда, Євген самотужки не може цементувати весь захист киян. Припускаю, що у декого з легіонерів є страх перед зірковими іменами. Але тільки не у Хачеріді. Він і Ракицький з "Шахтаря" — це футбольні хами у позитивному сенсі. Для них не існує авторитетів. Їм все одно проти кого грати — Ібрагімовича, Роналду чи Пеле. Те саме можна сказати про Ярмоленка та Гармаша. Вони можуть помилитися, але не будуть уникати боротьби.

Не варто зараз вішати на "Динамо" чорні ярлики. Вони і самі все розуміють. Турнір тільки розпочався. Футболісти готуватимуться до наступних матчів. Вболівальникам треба простягнути своїй команді руку допомоги. Гравці вже і так отримали чималу дозу негативу.

Зараз ви читаєте новину «У Суркіса немає шансу не довіряти Сьоміну». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

20

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути