пʼятниця, 22 березня 2013 15:14
Олександр Гайдаш
Олександр Гайдаш
Екс-форвард "Таврії" та "Металурга" (Маріуполь)

Левандовського потрібно позбавити простору

Сьогодні, 22 березня, національна збірна України зіграє у Варшаві матч відбору на ЧС-2014 проти Польщі.

У нашої збірної складна ситуація в турнірній таблиці, але ще ніхто руки на пузо не поставив. Наші футболісти ще не здалися. Тільки перемога дозволить нам рухатися у напрямку до Бразилії. У такому ключі і потрібно налаштовувати команду. Ні поразка, ні нічия не дозволять нам продовжити турнірну боротьбу. Я, наприклад, чекаю перемоги збірної України, а як вийде, це вже питання не до мене.

Тренерський штаб добре вивчив суперника, всіх гравців збірної Польщі, їх манеру гри. У "кадри" є очевидні лідери. Це тріо з дортмундської "Боруссії" — Лукаш Піщек, Якуб Блащіковскі та Роберт Левандовскі. Неозброєним оком можна побачити за рахунок чого поляки перебувають у такій хорошій формі, що ми сьогодні остерігаємося цього суперника.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Якщо українці переможуть поляків, то їм потрібно дати звання Героїв України

Українцям потрібно протиставити свої аргументи проти сильних сторін господарів.

Подивимося як тренери побудують гру і за участю яких футболістів. Мені здається, що гра українців буде йти від оборони. Відсутність Євгена Коноплянки — це велика прогалина для потенціалу нашої атаки. Рівноцінно замінити футболіста "Дніпра" у нас ніким. У цій ситуації Андрій Ярмоленко має проявити лідерські якості і повести команду за собою.

Всі збірники мають бути лідерами самі по собі. Раніше Тимощук був стовпом центра поля. Сьогодні Ротань перебуває у прекрасній формі. Не варто забувати про молодого Гармаша, який заведений як годинниковий механізм. Лідером центру оборони може стати Харечіді чи хтось із захисників "Шахтаря" — Ракицький чи Кучер.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Нічия з поляками не стане катастрофою - страшніше Молдову не обіграти" - Франков

За відсутності Коноплянки потрібно шукати якісь інші варіанти на лівому фланзі. Тренер має бачити, хто може виконати конкретне завдання у цьому матчі. А лідером у збірній може стати будь-який гравець. Після відходу Андрія Шевченка двері відкриті для кожного. Нічого страшного у цьому немає. Можливо, це навіть на краще.

Матчу без помилок не буває. Поляки хвилюються за результат. Тим більше вони гратимуть на рідному полі. Господарі також налаштовуються на перемогу. Нашим гравцям потрібно змусити поляків помилятися і витиснути максимум з реалізації моментів.

Якщо українці гратимуть на контратаках, то має бути агресія та підключення більшої кількості футболістів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Гра проти збірної Польщі буде за шість очок" - Фоменко

У Левандовського є козирі — це вміння відкритися у правильному напрямку і вміння забивати. Його потрібно позбавити простору. Це завдання для центральної зони та середини поля. У будь-якому випадку, хтось має віддавати паси на нападника, тому цих гравців потрібно вчасно накривати. Важливо компактно діяти у центральній зоні оборони та надійно відіграти голкіперу.

Не у всіх матчах Левандовський забиває. Будемо сподіватися, що сьогодні він також не зможе цього зробити.

Зараз ви читаєте новину «Левандовського потрібно позбавити простору». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути