пʼятниця, 13 січня 2012 14:37

Знайшли двох морських піхотинців, які справили нужду на трупи талібів

Знайшли двох морських піхотинців, які справили нужду на трупи талібів

Особи двох із чотирьох американських морських піхотинців, які поглумилися над трупами талібів в Афганістані, встановлені.

Даних про те, яке покарання вони понесуть, немає, хоча раніше міністр оборони США Леон Панетта заявив, що "ті, хто пов'язаний з даним інцидентом, понесуть відповідальність за повною програмою".

Відеозапис тривалістю близько 1 хвилини з'явилася в інтернеті в минулу середу, 11 січня. На ній четверо американських морських піхотинців мочаться на тіла вбитих талібів, відпускаючи при цьому грубі жарти.

Коли велася зйомка - невідомо, проте в інтернеті воно з'явилося 11 січня цього року.

Така поведінка військовослужбовців вже засудила держсекретар США.

"Це абсолютно несумісне з американськими цінностями, а також з тими стандартами поведінки, яких ми очікуємо від нашого військового персоналу", - зауважила Клінтон.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Таліби пообіцяли помститися за смерть бін Ладена

Скандал викликав бурхливу реакцію в мусульманському співтоваристві в США. Так, впливова правозахисна організація Рада з ісламсько-американським відносинам направила Панетті лист з різким засудженням події.

"Ми засуджуємо наругу над мертвими як порушення прийнятих в нашій країні військових статутів, а також міжнародних норм щодо ведення війни, які забороняють подібні аморальні дії", - йдеться в документі.

Нагадаємо, Офіційний представник руху "Талібан" Забібула Муджахід 12 січня оголосив, що публікація відео, на якому американські солдати мочаться на трупи вбитих афганців, не вплине на хід переговорів про обмін полоненими.

За його словами, обмін полоненими - це не політичний процес, тому згаданий ролик з переговорами, що ведуться, не пов'язаний.

Зараз ви читаєте новину «Знайшли двох морських піхотинців, які справили нужду на трупи талібів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути