четвер, 12 січня 2012 13:59

Таліби пробачили наруги американців над трупами?

Таліби пробачили наруги американців над трупами?

Офіційний представник руху "Талібан" Забібула Муджахід 12 січня оголосив, що публікація відео, на якому американські солдати мочаться на трупи вбитих афганців, не вплине на хід переговорів про обмін полоненими.

За його словами, обмін полоненими - це не політичний процес, тому згаданий ролик з переговорами, що ведуться, не пов'язаний. У той же час він не став говорити, як публікація відео може вплинути на перспективи політичного врегулювання ситуації в Афганістані.

Як повідомлялося раніше, американська адміністрація не виключала можливість початку переговорів з рухом "Талібан" про припинення війни і початок політичного процесу. Самі таліби, однак, кажуть, що переговори можливі лише після виведення окупаційних військ з Афганістану.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Підліток підірвав 40 людей під час п'ятничної молитви у мечеті

Напередодні в інтернеті з'явився відеоролик, на якому четверо людей, одягнених у форму американської морської піхоти, мочаться на трупи вбитих людей (імовірно - афганців). Відео викликало шквал обурення як в ісламських країнах, так і на Заході.

Пентагон вже пообіцяв провести термінове розслідування, встановити особи солдатів, а також час і обставини, при яких був зроблений відеозапис.

У керівництві Афганістану також засудили оприлюднений ролик, додавши, що поява таких записів значно полегшує талібам роботу з вербування нових бойовиків у свої ряди.

Зараз ви читаєте новину «Таліби пробачили наруги американців над трупами?». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути