четвер, 12 січня 2012 10:14

Скандал у армії США: морпіхи мочилися на тіла вбитих афганців

Скандал у армії США: морпіхи мочилися на тіла вбитих афганців

У США розгорівся скандал, пов'язаний з поведінкою військовослужбовців цієї країни в Афганістані. У мережі був оприлюднений відеоролик, на якому морпіхи демонстративно мочаться на трупи вбитих талібів і жартують. Командування морської піхоти США і Пентагон почали перевірку за даним фактом, передає The Telegraph.

На оприлюдненому відеозаписі, що триває 39 секунд, четверо солдатів мочаться на трьох убитих бойовиків, при цьому один з військовослужбовців говорить на адресу одного з мертвих талібів: "Вдалого дня, друже!"

Командування морської піхоти США заявило, що достовірність відео поки не встановлено, проте вже розпочато перевірку.

ФОТОРЕПОРТАЖ: Бійня в Кабулі: натівцям довелося відбиватися від талібів

"Подібні дії суперечать кодексу честі морського піхотинця і не є нашими цінностями. Ми проведемо ретельне розслідування з даного питання", - говорять представники підрозділу.

"Хто б це не був і якими б не були обставини - це кричуща поведінка, неприйнятна для військових", - сказав офіційний представник Пентагону Джон Кірбі.

Зазначимо, що минулого року в США пройшла низка гучних судових процесів над американськими військовими за їхні жахливі витівки в Афганістані. Зокрема, у листопаді був винесений вирок колишньому сержанту Кельвіну Гіббсу, який організував банду солдатів-садистів, які розправлялися з афганцями заради "спортивного" інтересу. При цьому тіла вбитих розчленовувалися, а солдати забирали собі їхні кістки і черепи в якості трофеїв.

В даний час службу в Афганістані проходить 20 тисяч морських піхотинців США, всього ж у цій країні дислоковано близько 90 тисяч американських військовослужбовців. Вашингтон і його партнери по міжнародній коаліції планують вивести свої бойові частини з Афганістану до кінця 2014 року, після чого контроль за забезпеченням безпеки повинен буде перейти до місцевої влади.

Зараз ви читаєте новину «Скандал у армії США: морпіхи мочилися на тіла вбитих афганців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

51

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути