Ексклюзиви
понеділок, 02 травня 2011 15:28

Таліби пообіцяли помститися за смерть бін Ладена

Таліби пообіцяли помститися за смерть бін Ладена

Таліби пообіцяли помститися за смерть лідера "Аль-Каїди" Усами бін Ладена, повідомляє Agence France-Presse.

"Якщо він став мучеником, ми помстимося за його смерть і атакуємо уряд та служби безпеки США і Пакистану", - повідомив агентству представник пакистанського "Талібану" Ехсанулла Ехсан (Ehsanullah Ehsan). Представник "Талібану" додав, що першою метою руху буде президент Пакистану Асіф Алі Зардарі і представники армії, повідомляє Reuters.

"Америка буде нашою другою метою", - сказав Ехсан.

Бін Ладен був знищений в результаті перестрілки в Пакистані в ніч на 2 травня 2011 року. Американський спецназ штурмував резиденцію бін Ладена неподалік від столиці Ісламабаду за підтримки з повітря. Про ліквідацію терориста повідомив президент США Барак Обама. "Талібан" поки не підтверджує загибель бін Ладена. У той же час представники єменської осередку "Аль-Каїди" підтвердили смерть бін Ладена, назвавши її "катастрофою".

За словами Ехсан, американці та пакистанці є "ворогами ісламу". У той же час можливу смерть бін Ладена він назвав "великою перемогою". Справа в тому, що мученики (шахіди), відповідно до ісламу, потрапляють в рай, де їх чекають 72 незаймані дівчини. У створеному 2 травня твіттері "Привид бін Ладена" є, зокрема, таке повідомлення: "Залишилося 70 дів. Мені потрібно покурити і подрімати".

Зараз ви читаєте новину «Таліби пообіцяли помститися за смерть бін Ладена». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути