середа, 14 вересня 2011 14:50

Бійня в Кабулі: натівцям довелося відбиватися від талібів
15

Фото: Фото: Reuters

Як мінімум сім чоловік загинули і 19 отримали поранення в результаті нападу бойовиків руху "Талібан" на квартал в Кабулі, де розташовані посольства і штаб коаліційних сил під командуванням НАТО, повідомляє Agence France-Presse в ніч на середу, 14 вересня, з посиланням на представників місцевої влади.

Ніхто зі співробітників посольства США і штабу коаліційних сили НАТО в результаті нападу не постраждав. Представник МВС Афганістану повідомив AFP, що в списку загиблих троє поліцейських і четверо цивільних осіб. Поранення, розповів він, отримали дев'ять поліцейських і десять мирних жителів. За даними кореспондента AFP, що знаходився на місці подій, серед поранених журналіст афганського телеканалу RTA.

Бойовики "Талібану" напали на квартал в Кабулі, де розташовані посольства, 13 вересня близько 12:30 за київським часом. Спочатку на території кварталу, що особливо охороняється, спрацювали кілька вибухових пристроїв. Була зруйнована частина захисних споруд у посольстві і штабу сил НАТО. Потім бойовики, заздалегідь зайняли позиції в порожній висотній будівлі, почали обстріл прилеглої території, використовуючи, в тому числі, гранатомети. Скільки бойовиків брали участь в нападі, поки не встановлено.

Відповідальність за напад взяв на себе рух "Талібан". У заяві, поширеній талібами, йдеться, що метою бойовиків, крім посольства США і штаб-квартири коаліційних сил, були будівлі Національного управлінні безпеки (NDS) Афганістану, розвідуправління країни, а також ще ряд "значущих державних структур".

Зараз ви читаєте новину «Бійня в Кабулі: натівцям довелося відбиватися від талібів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути